ΑρχικήΝέαΟ ΣΕΑΜΕ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία...

Ο ΣΕΑΜΕ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

2 λεπτά ανάγνωσης

H Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, που έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), εορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Απριλίου, με σκοπό την προαγωγή της πρόληψης ατυχημάτων και ασθενειών κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Το 2022 ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Απεντόμωσης Μυοκτονιών Ελλάδας (Σ.Ε.Α.Μ.Ε.) συνυπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), μέσω του οποίου συμφώνησαν και συναποδέχτηκαν τη μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα που αφορούν σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία κατά τη διάρκεια υλοποίησης εργασιών αντιμετώπισης επιβλαβών οργανισμών. Στα πλαίσια της εν λόγω συνεργασίας, συμφωνήθηκε η διοργάνωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων αλλά και ερευνητικών δραστηριοτήτων. Με τον τρόπο αυτό, ο Σ.Ε.Α.Μ.Ε. και το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. προτίθενται να συμβάλλουν στην προαγωγή της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία και η εμπέδωση της νοοτροπίας πρόληψης με τη συνεργασία και προς όφελος επιχειρήσεων οι οποίες αναλαμβάνουν εργασίες αντιμετώπισης επιβλαβών οργανισμών, των εργαζομένων σε αυτές, τους πελάτες τους και της κοινωνίας συνολικά.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτό, είναι ήδη σε εξέλιξη έρευνα σχετικά για την υγεία και ασφάλεια σε δραστηριότητες απεντόμωσης – μυοκτονίας – απολύμανσης. Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και απευθύνεται σε εργαζόμενους/ες και εργοδότες σε τέτοιου είδους δραστηριότητες στην Ελλάδα (Ερωτηματολόγιο).

untitled image
- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελλάδα: Λουκέτο στο τυροκομείο γνωστής φέτας ΠΟΠ για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας – Είχε προηγηθεί κρούσμα λιστερίωσης

Το πλήρες χρονικό από το κρούσμα λιστερίωσης έως την αναστολή λειτουργίας του τυροκομείου.

Η άγνωστη επιδημία εντεροϊού στη Λέσβο: Η μεγαλύτερη συρροή άσηπτης μηνιγγίτιδας των τελευταίων ετών

Ο ΕΟΔΥ ταυτοποίησε τον Echovirus 30, όμως η επιδημιολογική διερεύνηση δεν εντόπισε την πηγή μετάδοσης.

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.