ΑρχικήΝέαΟ Θάνατος της 19χρονης Δοκίμου του Ναυτικού, οφείλεται σε δηλητηρίαση από burger...

Ο Θάνατος της 19χρονης Δοκίμου του Ναυτικού, οφείλεται σε δηλητηρίαση από burger ή μιλκ σέικ

3 λεπτά ανάγνωσης

To γεύμα σε fast food της Τυνησίας προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση σε άλλους 15 Ναυτικούς Δόκιμους!

Το γεύμα στο fast food του Λαγκουλέτ της Τυνησίας είναι αυτό που σύμφωνα με όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση στην άτυχη ναυτική δόκιμο, η οποία για άγνωστους προς το παρόν λόγους οδήγησε στη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και στη συνέχεια στον θάνατό της.

- Advertisement -

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr η άτυχη Θάλεια – που φέτος θα φοιτούσε στο 2ο έτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων- γευμάτισε σε αλυσίδα fast food στο Λαγκουλέτ. Μοιράστηκε το ίδιο χάμπουργκερ, μάλιστα με μία από τις άλλες ναυτικές δοκίμους (έφαγαν από μισό) και ήπιαν το ίδιο μιλκ σέικ. Επιστρέφοντας στο ΠΓΥ Προμηθέας, εμφάνισαν και οι δύο συμπτώματα δηλητηρίασης. Η συμφοιτήτρια της άτυχης Θάλειας έκανε επί περίπου δύο ημέρες πυρετό μέχρι 38 και στη συνέχεια αποθεραπεύτηκε. Μάλιστα το ιατρικό προσωπικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» μετά τον απόπλου από την Τυνησία διαχειριζόταν ταυτοχρόνως 15 περιστατικά δηλητηρίασης ναυτικών δοκίμων.

Η 19χρονη, που κατέληξε έπειτα από τη δραματική επιδείνωση της υγείας της στο νοσοκομείο Ντελ Μάρε της Νάπολης, παρουσίαζε επίσης πυρετό μέχρι 38-38,5 ο οποίος υποχωρούσε με τη λήψη αντιπυρετικών. Την Τρίτη, ημέρα που η Θάλεια μεταφέρθηκε στο ιταλικό νοσοκομείο μετά τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, παρατηρήθηκε πρήξιμο στα πόδια της και το υγειονομικό προσωπικό θεώρησε ότι είναι σύμπτωμα πιθανής ουρολοίμωξης. Με τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, βράδυ Τρίτης 23ης Αυγούστου, η Θάλεια πήγε στο νοσοκομείο περπατώντας. Δυστυχώς, η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία τις επόμενες ώρες. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το πρωί της Τετάρτης και πρωινές ώρες Πέμπτης 25ης Αυγούστου κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και το Πολεμικό Ναυτικό.

- Advertisement -

Αύριο η νεκροψία-νεκροτομή

Στο γιατί και πώς μια τροφική δηλητηρίαση είχε αυτή την εξέλιξη για την 19χρονη δόκιμο θα απαντηθεί από την νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει αύριο Τρίτη από Ιταλό ιατροδικαστή στη Νάπολη. Η νεκροψία δεν έχει γίνει ακόμη διότι ακολουθούν συγκεκριμένο αυστηρό πρωτόκολλο λόγω Covid. Έπειτα από μεγάλες προσπάθειες του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας η νεκροψία θα γίνει αύριο. Το απόγευμα της Τρίτης, μετά τη διενέργεια της νεκροτομής στη σορό της Θάλειας, το σώμα της ναυτικής δοκίμου θα μεταφερθεί από τη Νάπολη στη Λάρισα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 στο οποίο θα επιβαίνουν και οι γονείς της κοπέλας που βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στην ιταλική πόλη για να παραλάβουν τη σορό της κόρης τους. Η κηδεία της Θάλειας Κορδαμπάλου θα γίνει την Τετάρτη στη Λάρισα.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.