ΑρχικήΝέαΣυσκευασίαΟδηγός ρύθμισης του υλικού ξύλινης συσκευασίας

Οδηγός ρύθμισης του υλικού ξύλινης συσκευασίας

2 λεπτά ανάγνωσης

Συνεργασία FAO με τον Οργανισμό Επιθεώρησης Τροφίμων του Καναδά – Κατανόηση των φυτοϋγειονομικών απαιτήσεων για τη διακίνηση υλικού συσκευασίας ξύλου στο διεθνές εμπόριο.

Οδηγό με σημαντικές και εύκολα κατανοητές πληροφορίες για τη βιομηχανία που χρησιμοποιεί ξύλινες συσκευασίες, εξέδωσε ο FAO μαζί με την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων. Στο έγγραφο μεταξύ άλλων περιέχονται οδηγίες για την υποστήριξη της εφαρμογής του Διεθνούς Προτύπου International Standard for Phytosanitary Measures No. 15 (ISPM 15 – Κανονισμός υλικών ξύλινης συσκευασίας στο διεθνές εμπόριο). Στόχος είναι η μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης παρασίτων που σχετίζονται με τη μετακίνηση ξύλινων υλικών συσκευασίας (WPM) κατά τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές.

- Advertisement -

Στον οδηγό περιγράφονται οι διαδικασίες που απαιτούνται για την παραγωγή συμβατών συσκευασιών από ξύλο, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις εγκεκριμένες επιλογές επεξεργασίας για υλικά συσκευασίας ξύλου, εφαρμόζοντας το σήμα ISPM 15, βέλτιστες πρακτικές για κατασκευή, επισκευή και επαναχρησιμοποίηση ξύλινων υλικών συσκευασίας, διαδικασίες επιθεώρησης και ενέργειες ως απάντηση στη μη συμμόρφωση με το ISPM 15. Επίσης περιλαμβάνει πολλές περιπτωσιολογικές μελέτες που υπογραμμίζουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι χώρες έχουν προσεγγίσει ορισμένες από τις προκλήσεις που σχετίζονται με την εφαρμογή του ISPM 15.

Για να διαβάσετε τον οδηγό πατήστε ΕΔΩ.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.