Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι επενδύσεις σε προγράμματα δημόσιας υγείας μειώνουν την εξάπλωση τροφιμογενών ασθενειών

ΑρχικήΝέαΟι επενδύσεις σε προγράμματα δημόσιας υγείας μειώνουν την εξάπλωση τροφιμογενών ασθενειών
spot_img

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Κολοράντο στις ΗΠΑ αξιολόγησε τους διαρθρωτικούς παράγοντες και τους παράγοντες της επιδημίας που σχετίζονται με την αναφορά τροφιμογενών εστιών.

Διαπιστώθηκε στη συγκεκριμένη μελέτη, ότι ο αριθμός και οι τύποι των τροφιμογενών εστιών που αναφέρθηκαν, ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των πολιτειών στις ΗΠΑ. Αυτό είναι σημαντικό, διότι οι εστίες που αναφέρονται στην εθνική επιτήρηση παρέχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα που σχετίζονται με ασθένειες και μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων μας.Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Αναδυόμενων Μολυσματικών Ασθενειών.

“Οι επενδύσεις στον προγραμματισμό της δημόσιας υγείας αποφέρουν μεγάλα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του αριθμού των τροφιμογενών εστιών που αναφέρονται στην εθνική επιτήρηση. Αυτό βοηθά τους αξιωματούχους να εντοπίζουν καλύτερα τα πρότυπα των τροφιμογενών ασθενειών σε ολόκληρη τη χώρα, κάτι που είναι σημαντικό, έτσι ώστε να μπορούν να ληφθούν μέτρα για να βοηθήσουν να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου”, δήλωσε στο Eurekalert η Alice White, ανώτερη εκπαιδεύτρια έρευνας στο τμήμα επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

Οι εστίες τροφιμογενών ασθενειών, που διερευνώνται κυρίως από τοπικές, πολιτειακές και εδαφικές υπηρεσίες υγείας και αναφέρονται στο σύστημα επιτήρησης αναφοράς εστιών τροφιμογενών ασθενειών του CDC, είναι μια πλούσια πηγή δεδομένων που βοηθά στον εντοπισμό των τροφίμων που σχετίζονται με ασθένειες. Η μελέτη αυτή έγινε με τη χρήση αποτελεσμάτων που είχε καταγράψει το σύστημα από το 2009-2018.

Οι πολιτείες με τη λιγότερη χρηματοδότηση ανέφεραν και λιγότερες εστίες τροφιμογενών ασθενειών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν εστίες. Δείχνει ότι πολλές περιοχές δεν διαθέτουν αρκετούς πόρους για να εντοπίσουν και να διερευνήσουν κάθε πιθανή εστία τροφιμογενών νόσων.

Από την άλλη μεριά, οι πολιτείες που ανέφεραν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων έλαβαν περίπου τρεις φορές κατά κεφαλήν χρηματοδότηση για τις μολυσματικές ασθένειες σε σχέση με τις πολιτείες που ανέφεραν μικρότερο αριθμό κρουσμάτων. Αυτό δείχνει ότι όσο περισσότερη χρηματοδότηση υπάρχει, τόσο καλύτερη παρακολούθηση μπορεί να γίνει, οδηγώντας στον εντοπισμό περισσότερων κρουσμάτων. Η White αναφέρει ότι οι επενδύσεις στον προγραμματισμό της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να συνεχιστούν και να αυξηθούν για να βελτιώσουν την αναφορά στην εθνική επιτήρηση των κρουσμάτων.

Το επόμενο βήμα θα είναι να γίνει μια εις βάθος ανάλυση στα διαθέσιμα δεδομένα και να διερευνηθεί εάν οι πολιτείες που έλαβαν αυξημένη χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της δεκαετούς περιόδου αύξησαν επίσης την ικανότητά τους να αναφέρουν εστίες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο