Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
24 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι καταναλωτές πρέπει να συνηθίσουν στις υψηλότερες τιμές των τροφίμων, σύμφωνα με το αφεντικό της Kraft Heinz

ΑρχικήΝέαΟι καταναλωτές πρέπει να συνηθίσουν στις υψηλότερες τιμές των τροφίμων, σύμφωνα με το αφεντικό της Kraft Heinz
spot_img

cibum team

Οι τιμές των τροφίμων έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο 10 ετών παγκοσμίως, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να συνηθίσουν στις υψηλότερες τιμές των τροφίμων, προειδοποίησε το αφεντικό της Kraft Heinz Miguel Patricio και τόνισε: “Νομίζω ότι εξαρτάται από εμάς, από τη βιομηχανία, και από τις άλλες εταιρείες να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις αυξήσεις των τιμών”.

Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει κρίση κόστους ζωής, με τον πληθωρισμό να έχει σημειώσει πρωτοφανή αύξηση τον Αύγουστο, δεν είναι το μόνο κράτος που αντιμετωπίζει υψηλότερες τιμές, με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Ο κ. Patricio πρόσθεσε ότι η Kraft Heinz – η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο – «αυξάνει τις τιμές, όπου είναι απαραίτητο, σε όλο τον κόσμο».

Οι διαταραχές στην παραγωγή τροφίμων, τη ναυτιλία και τις μεταφορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν οδηγήσει σε έναν αγώνα, οδηγώντας τις τιμές προς τα πάνω. Οι παγκόσμιες τιμές της ενέργειας αυξάνονται επίσης, αυξάνοντας περαιτέρω το κόστος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Patricio, συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει μεγάλη έλλειψη οδηγών για φορτηγά. Επίσης, το κόστος της υλικοτεχνικής υποστήριξης των ΗΠΑ αυξήθηκε επίσης σημαντικά και υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού σε ορισμένους τομείς της οικονομίας.

Αυτές οι ελλείψεις και τα άδεια ράφια που παρατηρούνται στα super market, είναι πιθανότατα “μόνιμες”, προειδοποίησε τον προηγούμενο μήνα ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών.

Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δε συμμερίζεται αυτή την άποψη, και δηλώνει στην Independent: «Έχουμε εξαιρετικά ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων που έχουν ανταπεξέλθει εξαιρετικά καλά απέναντι στις προκλήσεις και πιστεύουμε ότι αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει».

Ο chief executive της Tesco, Dave Lewis, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει λόγος πανικού. Αυτό θα οδηγήσει, όπως υποστηρίζει, σε νευρικές κινήσεις αγοράς, και θα φέρει ένταση στην εφοδιαστική αλυσίδα, γι’ αυτό θα πρέπει να επικρατήσει ηρεμία.

Παρά την αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάργηση της καθολικής πιστωτικής αύξησης, ύψους 20 λιρών (23,55€) ανά εβδομάδα, μέτρο που θεσπίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η περικοπή θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να επηρεάσει έξι εκατομμύρια ανθρώπους.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

“Πόλεμος” για το βαλσάμικο ξύδι: Η Ιταλία θα μηνύσει τη Σλοβενία!

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα