Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι τουριστικοί οργανισμοί Ελλάδας και Ιταλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους

ΑρχικήΝέαΟι τουριστικοί οργανισμοί Ελλάδας και Ιταλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους
spot_img

A. Γκερέκου: “Σχεδιάζουμε κοινές δράσεις τόσο για την συντονισμένη προβολή των δύο χωρών όσο και για την υποστήριξη της Ρώμης στην EXPO 2030”.

H συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για τη δημιουργία βιώσιμου τουρισμού και για την ενίσχυση της τουριστικής προσφοράς των δύο χωρών στις διεθνείς αγορές, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της προέδρου του ΕΟΤ, ‘Αντζελας Γκερέκου, και της ομολόγου της από τον Τουριστικό Οργανισμό της Ιταλίας (ΕΝΙΤ), Ivana Jelinic.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΟΤ, συμμετείχαν επίσης η πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patrizia Falcinelli, ο πρέσβης και εντεταλμένος σύμβουλος της ιταλικής κυβέρνησης, Stefano Stefanini, ο σύμβουλος της ιταλικής πρεσβείας, Andrea Canepari, και στελέχη του ΕΟΤ.

Κεντρικό θέμα που εξετάστηκε ήταν η στήριξη της υποψηφιότητας της Ρώμης ως διοργανώτριας πόλης για την Expo 2030. Συζητήθηκαν ακόμα η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την αμοιβαία προώθηση των δύο χωρών στους τομείς του οινοτουρισμού και του πολιτιστικού τουρισμού (τέχνη, λογοτεχνία, διοργάνωση φεστιβάλ και άλλων εκδηλώσεων κά), όπως επίσης η χρήση προγραμμάτων συνεργασίας ως πλατφόρμα για την ενίσχυση των τοπικών πρωτοβουλιών και τη δικτύωσή τους σε διακρατικό (Interreg Ιταλίας-Ελλάδας) και διεθνές επίπεδο (Δημιουργική Ευρώπη, πρόγραμμα ADRION, MED κλπ), με τη συμμετοχή φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κ. Γκερέκου δήλωσε σχετικά: «Η Ελλάδα και η Ιταλία χαρακτηρίζονται από μια πολιτιστική -υλική και άυλη- και φυσική κληρονομιά θεμελιώδους σημασίας, που τις καθιστά μοναδικές. Σχεδιάζουμε κοινές δράσεις τόσο για την συντονισμένη προβολή των δύο χωρών όσο και για την υποστήριξη της Ρώμης στην EXPO 2030, με πλήρη από κοινού ενδυνάμωση των τριών στόχων που έχει θέσει η πόλη: Πόλη χωρίς αποκλεισμούς, διασυνδεδεμένη και βιώσιμη. Η συνεργασία αυτή θα έχει και συνέχεια, ώστε να υπάρχει ένα συνεχόμενο, σταθερό πλαίσιο αναφοράς που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τις διμερείς σχέσεις μας και το roadmap για το 2023».

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο