Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΟΚΑΑ: Πρωτοποριακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σωστής διατροφής «HealthyHabits»

ΑρχικήΝέαΟΚΑΑ: Πρωτοποριακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σωστής διατροφής «HealthyHabits»
spot_img

Ευαισθητοποίηση  των παιδιών γύρω από τα θέματα διατροφής, μείωσης της σπατάλης τροφίμων και προστασίας του περιβάλλοντος.

“Το τερπνόν μετά του ωφελίμου” εφαρμόζει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), όπου στην εκδήλωση προς τιμήν των εργαζομένων, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, στον Ρέντη, πέραν της ανταλλαγής ευχών για ένα χαρούμενο και υγιές νέο έτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Απόστολος Αποστολάκος, παρουσίασε στα στελέχη το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  «Healthy Habits», που σχεδίασε και υλοποιεί ο ΟΚΑΑ A.E., σε συνεργασία με την «Open Farm», με στόχο την ευαισθητοποίηση  των παιδιών γύρω από τα θέματα διατροφής, μείωσης της σπατάλης τροφίμων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι από όλες τις Διευθύνσεις της Κεντρικής Διοίκησης του Οργανισμού και από την Ιχθυόσκαλα Πειραιά, οι  Διευθυντές όλων των Περιφερειακών Ιχθυοσκαλών και στελέχη του Υπερταμείου, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών, από προνήπιο, νηπιαγωγείο και Δημοτικό, έως Γυμνάσιο και Λύκειο, προσφέροντας κατάλληλες,  για την ηλικία που απευθύνονται, βιωματικές εμπειρίες,  αναδεικνύοντας τις θετικές διατροφικές συνήθειες, την μείωση της σπατάλης τροφίμων και την διασύνδεση της βιώσιμης διατροφής με το περιβάλλον.

Όπως έκανε γνωστό ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος, οι μαθητές (ανάλογα με την ηλικία τους) θα συμμετέχουν σε διαδραστικές επισκέψεις στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, όπου με αφηγηματικά παραμύθια, σεμινάρια, εργαστήρια κηπουρικής, δημιουργικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες,  εργαστήρια γευσιγνωσίας και μαγειρικής που έχουν ως στόχο την προώθηση και κατανόηση της υγιεινής διατροφής, της ομαδικής εργασίας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Θα γνωρίσουν, συνέχισε, έννοιες όπως η Μεσογειακή Διατροφή, το Βιώσιμο και Αειφόρο αγροδιατροφικό μοντέλο, η εποχικότητα, τα τροφομίλια, το αποτύπωμα άνθρακα, η ενσυνείδητη κατανάλωση, οι πιστοποιήσεις και οι κανόνες ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και τρόπους εφαρμογής των όσων έμαθαν, στην καθημερινότητα τους.

Επίσης, θα βλέπουν στην πράξη την λειτουργία του μεγαλύτερου Κέντρου Διανομής Φρούτων, Λαχανικών, Κρέατος και Αλιευμάτων στην Ελλάδα και κατά την ξενάγησή τους στην Αγορά του Καταναλωτή, που λειτουργεί ο ΟΚΑΑ στις εγκαταστάσεις του, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, θα μαθαίνουν για την διαφορά της Χονδρικής και Λιανικής πώλησης, την εξέλιξη και τον ρόλο του ΟΚΑΑ στην τροφοδοσία με νωπά προϊόντα (φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια και πάσης φύσεως αλιεύματα), των, ανά την επικράτεια, καταστημάτων λιανικής και εστίασης. Κι επειδή όλα αυτά τα προϊόντα ακολουθούν την διαδρομή “από το χωράφι στο ράφι”, οι μαθητές θα ενημερώνονται και για τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα.


Στοχεύουμε, κατέληξε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος, ως Οργανισμός να αφήσουμε το αποτύπωμά μας,  προσφέροντας στην κοινωνία και ειδικότερα στην εκπαίδευση και τις ορθές πρακτικές. Και αυτό είναι εφικτό, μέσα από την εκπαίδευση των παιδιών. Έτσι, εμείς, εδώ, στον ΟΚΑΑ, δεσμευόμαστε προσωπικά ότι θα συνεχίσουμε τις δράσεις που προάγουν την ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα φρέσκων τροφίμων και περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο