Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ολλανδία: Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται αποκλείοντας κόμβους διανομής αλυσίδων τροφίμων σε διάφορες πόλεις

ΑρχικήΝέαΟλλανδία: Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται αποκλείοντας κόμβους διανομής αλυσίδων τροφίμων σε διάφορες πόλεις
spot_img

Ολλανδοί αγρότες και κτηνοτρόφοι που αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια, βάσει των οποίων μπορεί να τους ζητηθεί να χρησιμοποιούν λιγότερα λιπάσματα και να μειώσουν τα ζώα εκτροφής, ξεκίνησαν σήμερα μια ημέρα κινητοποιήσεων στην Ολλανδία, αποκλείοντας κόμβους διανομής αλυσίδων τροφίμων σε διάφορες πόλεις.

Το αεροδρόμιο Σίπχολ και η KLM, η ολλανδική πτέρυγα της Air France, συνέστησαν στους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες και όχι ιδιωτικά οχήματα για να φτάσουν στο αεροδρόμιο, καθώς οργανώσεις ακτιβιστών αγροτών και κτηνοτρόφων ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι προγραμματίζουν να χρησιμοποιήσουν τρακτέρ για να αποκλείσουν δρόμους.

Υπήρξαν αναφορές για την πρόκληση κυκλοφορικής συμφόρησης σε μερικούς αυτοκινητόδρομους στο ανατολικό τμήμα της χώρας και για συμφόρηση σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο βόρειο τμήμα, αλλά καμία κοντά στο Σίπχολ κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής του πρωινού.

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρίσκονται οι στόχοι που εισήχθησαν τον περασμένο μήνα για τη μείωση των επιβλαβών αζωτούχων ενώσεων ως το 2030, στην πιο πρόσφατη προσπάθεια ρύθμισης του προβλήματος αυτού που αντιμετωπίζει η χώρα για χρόνια.

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι χρειάζεται να γίνουν μειώσεις στις εκπομπές οξειδίων του αζώτου από την κοπριά των ζώων εκτροφής και από τη χρήση αμμωνίας στα λιπάσματα και υπολογίζει σε 30% τη μείωση που απαιτείται να γίνει στον αριθμό των ζώων που εκτρέφονται.

Η εντατική εκτροφή αγελάδων, χοίρων κι άλλων ζώων έχει καταστήσει την Ολλανδία την πρώτη στην Ευρώπη χώρα εκπομπής των ουσιών αυτών. Σε αυτές συμβάλλουν επίσης ο κατασκευαστικός τομέας και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η σημερινή διαμαρτυρία υποστηρίζεται ευρέως από οργανώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά δεν έχει οργανωθεί κεντρικά.

Προηγούμενες διαμαρτυρίες περιελάμβαναν διαδηλώσεις έξω από τα σπίτια πολιτικών και βουλευτών –κάτι το οποίο καταδίκασε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και δεν αύξησε τη δημόσια υποστήριξη στον σκοπό των μετεχόντων στις κινητοποιήσεις.

Το 2020 η κυβέρνηση όρισε εθνικό όριο ταχύτητας τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών.

Επίσης τα κατασκευαστικά έργα καθυστερούν πλέον συνήθως λόγω των δυσκολιών στην εξασφάλιση αδειών που καλύπτουν τις εκπομπές αζωτούχων ενώσεων.

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα