Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή άνω των 10 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής σε Μικρά Νησιά του Αιγαίου

ΑρχικήΝέαΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή άνω των 10 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής σε Μικρά Νησιά του Αιγαίου
spot_img

Επιδοτήσεις σε Σκόπελο, Σαντορίνη, Θηρασιά, Χίο, Σάμο, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω, Ρόδο Τήνο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Θάσο, Σκύρο, Ικαρία και Λέσβο. 

Ολοκληρώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή των Μέτρων για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής στα Μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους, ύψους 10,1 εκατ. ευρώ.

- Advertisement -

Αναλυτικά τα μέτρα και τα ποσά που καταβλήθηκαν είναι:

1.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ 32.757 δικαιούχοι, 7.008.776,53€

2.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝ 2.378 δικαιούχοι, 1.119.702,96€

3.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ 1.035 δικαιούχοι, 196.101,78€

4.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΜΑΤΑKIΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 66 δικαιούχοι, 7.623,00€

5.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 61 δικαιούχοι, 13.953,26€

6.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΤΗΝΟΥ 23 δικαιούχοι, 5.000€

7.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΑΣΟΛΙΟΥ, ΒΡΩΣΙΜΟΥ ΛΑΘΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΒΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 559 δικαιούχοι, 123.810,57€

8.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΕΩΜΗΛΩΝ 960 δικαιούχοι, 339.926,55€

9.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΧΙΟΣ, ΣΑΜΟΣ, ΡΟΔΟΣ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑ 1.503 δικαιούχοι, 325.082,78€

10.    ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ 1.330 δικαιούχοι, 974.267,49€

Νησιά που επιδοτούνται: Σκόπελος, Σαντορίνη, Θηρασιά, Χίος, Σάμος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως, Ρόδος Τήνος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Σκύρος, Ικαρία, Λέσβος. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα