Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
30.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή άνω των 10 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής σε Μικρά Νησιά του Αιγαίου

ΑρχικήΝέαΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή άνω των 10 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής σε Μικρά Νησιά του Αιγαίου
spot_img

Επιδοτήσεις σε Σκόπελο, Σαντορίνη, Θηρασιά, Χίο, Σάμο, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω, Ρόδο Τήνο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Θάσο, Σκύρο, Ικαρία και Λέσβο. 

Ολοκληρώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή των Μέτρων για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής στα Μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους, ύψους 10,1 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά τα μέτρα και τα ποσά που καταβλήθηκαν είναι:

1.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ 32.757 δικαιούχοι, 7.008.776,53€

2.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝ 2.378 δικαιούχοι, 1.119.702,96€

3.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ 1.035 δικαιούχοι, 196.101,78€

4.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΜΑΤΑKIΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 66 δικαιούχοι, 7.623,00€

5.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 61 δικαιούχοι, 13.953,26€

6.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΤΗΝΟΥ 23 δικαιούχοι, 5.000€

7.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΑΣΟΛΙΟΥ, ΒΡΩΣΙΜΟΥ ΛΑΘΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΒΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 559 δικαιούχοι, 123.810,57€

8.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΕΩΜΗΛΩΝ 960 δικαιούχοι, 339.926,55€

9.       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΧΙΟΣ, ΣΑΜΟΣ, ΡΟΔΟΣ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑ 1.503 δικαιούχοι, 325.082,78€

10.    ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ 1.330 δικαιούχοι, 974.267,49€

Νησιά που επιδοτούνται: Σκόπελος, Σαντορίνη, Θηρασιά, Χίος, Σάμος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως, Ρόδος Τήνος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Σκύρος, Ικαρία, Λέσβος. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μέχρι πόσο σίδηρο μπορείτε να παίρνετε την ημέρα για αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων- Η νέα γνωμοδότηση της EFSA

H νέα επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σχετικά με το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης σιδήρου.

Πως η εξασφάλιση της ασφάλειας τροφίμων συμβάλει στη πρόληψη της ζημίας και των νομικών κινδύνων ενός εμπορικού σήματος

Η πρόβλεψη περιστατικών ασφάλειας τροφίμων διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των ηγετών της βιομηχανίας τροφίμων.

Νέο εύρημα για τα εμφιαλωμένα νερά: Η μεταφορά και το κούνημα αυξάνουν βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς!

Πειραματική μελέτη αποκαλύπτει ότι η ανάδευση των εμφιαλωμένων νερών αυξάνει το μικροβιακό φορτίο.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα