Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ουκρανία: Περισσότερα από 20 χρόνια θέλει το παγκόσμιο “καλάθι ψωμιού” για να ανακάμψει

ΑρχικήΝέαΟυκρανία: Περισσότερα από 20 χρόνια θέλει το παγκόσμιο "καλάθι ψωμιού" για να ανακάμψει
spot_img

Η αγροτική παραγωγή της Ουκρανίας μπορεί να χρειαστεί 20 χρόνια για να ανακάμψει, σύμφωνα με μελέτη.

Ο αγροτικός τομέας της Ουκρανίας μπορεί να χρειαστεί 20, ή και περισσότερα σε κάποιες περιοχές, για να ανακάμψει από την καταστροφή που προκάλεσε η ρωσική εισβολή, σύμφωνα με κέντρο ερευνών που εδρεύει στο Κίεβο.

Η Ουκρανία είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο χώρες καλλιέργειας και εξαγωγής σίτου, αραβοσίτου, ηλίανθου και ηλιέλαιου, αλλά η παραγωγή της έχει μειωθεί απότομα μετά την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μοντέλων, κάποιοι από τους κλάδους δεν θα φθάσουν στα προπολεμικά επίπεδα ακόμα και μετά από επτά χρόνια ειρήνης», ανέφερε το Kyiv School of Economics σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, οι κλάδοι του ηλίανθου, του κριθαριού και του σίτου αναμένεται να ανακάμψουν έως το 2040, ενώ οι κλάδοι του αραβόσιτου, της σίκαλης, της βρώμης και της ελαιοκράμβης αναμένεται να ανακάμψουν έως το 2050.

«Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστούν ακόμα και 20 χρόνια για να ανακτήσει η Ουκρανία την ισχύ της στη γεωργία μετά την καταστροφή που προκάλεσε η ρωσική στρατιωτική επίθεση», αναφέρουν οι συντάκτες της μελέτης.

Η Ουκρανία είχε συγκομιδή 106 εκατ. τόνων σιτηρών και ελαιόσπορων το 2021 πριν από την εισβολή, αλλά η παραγωγή μπορεί να μειωθεί περίπου στους 65 εκατ. τόνους το 2023, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Γεωργίας.

AΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο