Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
22.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ozempic – Wegovy: Διαφημίσεις τα προωθούν για απώλεια βάρους παρά τις τρομακτικές ελλείψεις!

ΑρχικήΝέαOzempic - Wegovy: Διαφημίσεις τα προωθούν για απώλεια βάρους παρά τις τρομακτικές ελλείψεις!
spot_img

Προκαλούν οι διαφημίσεις των Ozempic και Wegovy στους δρόμους της Νέας Υόρκης, οι οποίες προωθούν την απώλεια βάρους, παρά τις ελλείψεις στα φάρμακα που προκαλούν προβλήματα στους διαβητικούς.

Πλήθος αρνητικών σχολίων συγκέντρωσαν οι διαφημίσεις μιας εταιρεία που συνταγογραφεί τα ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους Wegovy και Ozempic σε σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης.

Τα Wegovy και Ozempic είναι ίσως από τα πιο δημοφιλή φάρμακα στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Αλλά αυτό συμβαίνει για τους λάθος λόγους, καθώς ενώ έχουν δημιουργηθεί για να ελέγχουν την ινσουλίνη τους οι πάσχοντες από διαβήτη, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων τα χρησιμοποιεί για την ιδιότητά τους να βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Αυτή η ζήτηση έχει προκαλέσει τεράστια έλλειψη των Wegovy και Ozempic και στην Ελλάδα, με τους φαρμακοποιούς να τα ψάχνουν «με το κυάλι».

Πρόσφατα η TikToker, Sara Morano , έφερε στην προσοχή του κοινού της μερικές φωτογραφίες από διαφημίσεις για την εταιρεία Ro στους τοίχους των δρόμων της Νέας Υόρκης, οι οποίες φέρουν το εξής σλόγκαν:  «Μια εβδομαδιαία λήψη για απώλεια βάρους», σε μεγάλο μαύρο κείμενο.

@smoranooo

Not only do we advertise prescription drugs in the US we paper the stairs of the train with them #ozempic #wegovy #nycsubway

♬ I been drinking – Rea

Η Morano σε δηλώσεις της στην The Post εξήγησε ότι αποφάσισε να κινηματογραφήσει τις διαφημίσεις και να τις δημοσιεύσει στο TikTok, επειδή ένιωσε πως θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους καταναλωτές ως προς το προϊόν. Αναφερόμενη στους celebrity που λαμβάνουν το φάρμακο και στα πρότυπα ομορφιάς που έχουν λανθασμένα περάσει ως «φυσιολογικά», η δημιουργός περιεχομένου λέει πως  «Στέλνουν επίσης το μήνυμα ότι τα σώματα των μοντέλων τους, που μοιάζουν με καθημερινούς ανθρώπους, είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί»

Η Tik Toker συνέχισε, «Πιστεύω ότι οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου έχουν επίσης ευθύνη να περιορίσουν τη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από το Ozempic»

Στην ενότητα σχολίων του βίντεό της στο TikTok, πολλοί χρήστες φάνηκαν να συμφωνούν με την άποψη της Morano για το φάρμακο, αναφέροντας, μάλιστα πως πέρα από τις άβολες και «ανήθικες» διαφημίσεις προώθησής του, τέτοιου είδους καμπάνιες δημιουργούν προβλήματα στα αποθέματα συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Οι ελλείψεις σε Wegovy και Ozempic έχουν εκτοξεύσει αν μη τι άλλο και τις τιμές. Ενδεικτικά, 2 στυλό Ozempic μπορούν να κοστίσουν ακόμα και πάνω από 300 ευρώ σε ένα ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα, ενώ στα φαρμακεία το ένα στυλό μπορεί να κάνει περίπου 100 ευρώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Καταργήθηκε το τρυγικό στεατύλιο (E 483) ως πρόσθετο σε τρόφιμα

Μέχρι πότε μπορούν να διατίθενται στην αγορά τρόφιμα που περιέχουν Ε 483.

26.509 Ευρωπαίοι πολίτες απαντούν για τους χημικούς ρύπους και τους βιολογικούς κινδύνους στα τρόφιμα

Πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για την ασφάλεια τροφίμων – Μεγάλη μελέτη της EFSA.

EFSA – Φέτα: Πράσινο φως για το ένζυμο λιπάση τριακυλογλυκερόλης στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών

Ο ομάδα της EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα