Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

PepsiCo Hellas: Φέρνει στην Ελλάδα το 60% της παραγωγής των αναψυκτικών

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαPepsiCo Hellas: Φέρνει στην Ελλάδα το 60% της παραγωγής των αναψυκτικών
spot_img

Η PepsiCo Hellas διευρύνει τη συνεργασία της με την NUAQUA για την παραγωγή των φιαλών rPET στο εργοστάσιο του Λουτρακίου τους επόμενους μήνες.

Σε διπλασιασμό της δυναμικής του εγχώριου αποτυπώματός της στοχεύει η PepsiCo Hellas η οποία συνεχίζει τη σταθερά δυναμική πορεία της στην χώρα όπως επιβεβαιώνεται και από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του δωδεκαμήνου 2023.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με όσα επεσήμανε σήμερα η διοίκηση στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, επεκτείνοντας τη στρατηγική του επαναπατρισμού των αναψυκτικών στη χώρα μας, η PepsiCo Hellas διευρύνει τη συνεργασία της με την NUAQUA για την παραγωγή των φιαλών rPET στο εργοστάσιο του Λουτρακίου τους επόμενους μήνες, στοχεύοντας, μέχρι το 2025, να έχει φέρει στην Ελλάδα το 60% της παραγωγής των αναψυκτικών.

Ήδη, στην παραγωγική μονάδα των σνακ του Αγ. Στεφάνου παράγονται σήμερα 42 μάρκες προϊόντων σνακς (19 είδη Snacks και 23 flavors Πατάτας), συνολικά 200+ κωδικοί, φτάνοντας την παραγωγή σχεδόν 0,5 εκατομμυρίου συσκευασιών την ημέρα, ενώ σχεδιάζει και την ενσωμάτωση της παράγωγής των Quacker στην υπερσύγχρονη μονάδα της. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς, ενδυναμώνοντας τη σχέση συνεργασίας μαζί τους με την παροχή εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας υψηλού επιπέδου μέσω της εφαρμογής του καινοτόμου προγράμματος Αγροτικής Ψηφιοποίησης (Agro Digitization). Με σημαντικό μέρος των πρώτων υλών να προέρχεται από τοπικά αγροτικά προϊόντα η PepsiCo Hellas αγοράζει ετησίως περισσότερους από 20 χιλιάδες τόνους πατάτας από Έλληνες παραγωγούς.

Την ίδια στιγμή, η PepsiCo Hellas, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της, επικεντρώνεται στην ψηφιοποίηση, την προσφορά προϊόντων με υψηλότερη διατροφική αξία και προσιτές τιμές αλλά και στη μεγαλύτερη ενεργειακή εξοικονόμηση.

Συγκεκριμένα, η στρατηγική στόχευση της PepsiCo Hellas για το 2024 σχεδιάζει:

-Την περαιτέρω ανάπτυξη υφιστάμενων προϊόντων, καθώς και την προώθηση νέων στην αγορά, έχοντας ως στόχο τη βέλτιστη ανταπόκριση στις νέες ανάγκες των καταναλωτών για προϊόντα με ενισχυμένο διατροφικό προφίλ.

-Την περαιτέρω υλοποίηση της στρατηγικής προσέγγισης της αγοράς με τη δημιουργία νέων ισχυρών και σταθερών συνεργασιών, αλλά και τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης σε νέα ψηφιακά εργαλεία των συνεργατών – προμηθευτών.

-Το μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της ροής των προϊόντων και την παροχή ακόμη καλύτερων και πιο ευέλικτων υπηρεσιών.

-Τη συνέχιση και ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας της Εταιρίας σε 3 βασικούς άξονες: Υγιής επιχειρηματική ανάπτυξη, Έμφαση στο περιβάλλον και Ανταπόδοση στην κοινωνία.

-Την υλοποίηση συνεργειών και δράσεων για τη μείωση των λειτουργικών της εξόδων με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις οικονομίες κλίμακας.

H γενική διευθύντρια της PepsiCo Hellas, Inga Dengel, δήλωσε σχετικά: «H PepsiCo Hellas συνεχίζει τη δυναμική πορεία της, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα Οικονομικά αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε. Μένοντας πιστοί στο στρατηγικό επιχειρηματικό μας πλάνο, συνεχίζουμε να υπηρετούμε το όραμά μας και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι με νέα προϊόντα, ισχυρές συνεργασίες και εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών εργασίας για τους ανθρώπους μας. ‘Αλλωστε οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας και η συλλογική προσπάθεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ισχυρές επιδόσεις του brand μας. Με βασικό πυρήνα της φιλοσοφίας μας το “Winning with Purpose” λειτουργούμε υπεύθυνα δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία και το περιβάλλον, ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε και να στηρίζουμε την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία».

Εξακολουθώντας να ενισχύει με σταθερούς ρυθμούς την επιχειρηματική και οικονομική θέση της, παρουσιάζει ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα 238.289.049,45 εκατ. ευρώ, κινούμενη σε ανοδική τροχιά σε σχέση με το 2022 κατά 18,45% (201.177.384,91 ευρώ).

Η PepsiCo Hellas συνέχισε και για το 2023 να αξιοποιεί αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους της, καθώς κατάφερε να επιτύχει αύξηση των εσόδων της και να διατηρήσει την κερδοφορία της, σ’ ένα εξαιρετικά ασταθές και αβέβαιο εξωτερικό περιβάλλον, αλλά και απέναντι στις δυσχερείς συνθήκες που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κλάδος της βιομηχανίας τροφίμων και αναψυκτικών, παρουσιάζοντας μικτό κέρδος χρήσεως που ανήλθε σε ποσό 101.255.900,41 ευρώ , έναντι ποσού 83.580.333,86 ευρώ τη χρήση 2022. Η παραπάνω αύξηση (21,15%) οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αισθητή άνοδο των πωλήσεων.

Σημαντική συνεισφορά στην ανοδική πορεία των πωλήσεων, είχαν προϊόντα όπως τα Lay’s, τα Ruffles, τα Doritos, τα Kinder, το Lipton και η Pepsi. Το κόστος πωλήσεων εμφάνισε επίσης άνοδο (16,53%), κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους αγοράς των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών, σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά για τη χρήση 2022. Συγκεκριμένα, το κόστος πωλήσεων ανήλθε για τη χρήση του 2023 σε 137.033.149,04 ευρώ έναντι 117.597.051,05 ευρώ για τη χρήση του 2022.Τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων (κέρδη) διαμορφώθηκαν σε 2.624.207,50 ευρώ έναντι 5.739.983,98 ευρώ την προηγούμενη χρήση. Η αύξηση στα έξοδα διάθεσης κατά ποσό 13.859.625,52 ευρώ σε σχέση με το 2022, όπως επίσης και η μείωση στα κέρδη από τη διάθεση μη κυκλοφορούντων στοιχείων (κατά ποσό 6.093.843 ευρώ – πώληση εργοστασίου Λουτρακίου το 2022), αιτιολογούν σε μεγάλο βαθμό τη μεταβολή στα κέρδη προ φόρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο