Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ελλάδα στις τρεις χώρες με τα περισσότερα κατά κεφαλήν απορρίμματα τροφίμων!

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΗ Ελλάδα στις τρεις χώρες με τα περισσότερα κατά κεφαλήν απορρίμματα τροφίμων!
spot_img

Η Ελλάδα, η Μαλαισία, και το Ισραήλ παράγουν τα περισσότερα κατά κεφαλήν απορρίμματα τροφίμων , σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Bosch , χρησιμοποιώντας δεδομένα από την έκθεση του UNEP Food Waste Index .

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Μαλαισία παράγει περίπου 259,8 κιλά απορριμμάτων τροφίμων κατά κεφαλήν σε ετήσια βάση (σε νοικοκυριά, λιανική και υπηρεσίες εστίασης), γεγονός που την καθιστά τη χειρότερη παράβαση όσον αφορά τη σπατάλη τροφίμων παγκοσμίως. Το Ισραήλ παράγει 178,4 κιλά απορριμμάτων τροφίμων ανά κεφάλαιο ετησίως, με την Ελλάδα να παράγει 174,6 κιλά κατά κεφαλήν ετησίως.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, η Σλοβενία, η Ρωσία και η Αυστρία είναι οι πιο πολυμήχανες όσον αφορά τη σπατάλη τροφίμων – στη Σλοβενία, παράγονται μόλις 61 κιλά απορριμμάτων τροφίμων κατά κεφαλήν σε ετήσια βάση.

Στη Ρωσία, το επίπεδο της σπατάλης τροφίμων ανέρχεται στα 74,74 κιλά ανά κάτοικο, ενώ στην Αυστρία είναι 76 κιλά.

Επίπεδα απορριμμάτων τροφίμων σε όλη την Ευρώπη

Όσον αφορά το επίπεδο των απορριμμάτων τροφίμων που καταγράφεται σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές – στη Γαλλία, παράγονται 134,88 κιλά απορριμμάτων τροφίμων κατά κεφαλήν, σε σύγκριση με 115,7 κιλά στην Ισπανία και 96,25 κιλά στην Ιταλία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο παράγει 97,7 κιλά κατά κεφαλήν, ενώ η Γερμανία 101,54 κιλά.

«Κάθε χρόνο παράγονται 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων τροφίμων σε όλο τον κόσμο, αυτό δεν είναι μόνο τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά θέτει και ηθικά και οικονομικά προβλήματα», αναφέρει η μελέτη.

Όσον αφορά τις χώρες που παράγουν τα περισσότερα απόβλητα τροφίμων κατά βάρος, η Κίνα ηγείται, με 179 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων τροφίμων ετησίως, ακολουθούμενη από την Ινδία (128 εκατομμύρια τόνους) και τις ΗΠΑ (45 εκατομμύρια τόνους).

Η πλήρης έκθεση βρίσκεται εδώ: www.bosch-home.co.uk/experience-bosch/global-food-waste

© 2021  European Supermarket Magazine . Άρθρο του Stephen Wynne-Jones. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα