Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022
27.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορεί η εμπορία ποιότητας νερού να οδηγήσει σε λιγότερη μόλυνση των υδάτων;

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΜπορεί η εμπορία ποιότητας νερού να οδηγήσει σε λιγότερη μόλυνση των υδάτων;
spot_img

Τι είναι η εμπορία ποιότητας νερού και ποια η συμβολή της στο να μειώνει τη μείωση των υδάτων;

Η εμπορία ποιότητας νερού  είναι μια προσέγγιση, την οποία τα κράτη και διάφορες περιοχές μπορούν να αξιοποιήσουν ως αποτελεσματικό μέσο για την επίτευξη βελτιώσεων στην ποιότητα του νερού. Ουσιαστικά, πρόκειται για την συμμόρφωση σε ορισμένα πρότυπα καταλληλότητας νερού, με φυσικά, τεχνολογικά και χημικά μέσα και ελέγχους, εξασφαλίζοντας την ποιότητά του.

Για να διαπιστωθεί αν πράγματι η εμπορία ποιότητας νερού συμβάλλει στη μείωση των ρίπων, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο  Contemporary Economic Policy  παρέχει μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων από αντίστοιχα προγράμματα  παγκοσμίως, για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για να λειτουργήσουν τα προγράμματα εμπορίας ποιότητας νερού είναι ότι η γεωργική παραγωγή, μια σημαντική πηγή ρύπανσης σε πολλές λεκάνες απορροής, παραμένει σε μεγάλο βαθμό άναρχη. Αλλά, πράγματι, αν και θα είναι ένα δύσκολο έργο από πλευράς πολιτικών μεταρρυθμίσεων και προσέγγισης των παραγόντων που ασχολούνται με τη γεωργία, θεωρούν πως θα μπορούσε να συμβάλλει σε πιο δυνητικά καθαρό νερό.

«Υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης του εμπορίου ποιότητας του νερού και να χρησιμεύσει ως ένα οικονομικά αποδοτικό μέσο ελέγχου της ρύπανσης, αλλά αυτό απαιτεί πολιτικές μεταρρυθμίσεις» αναφέρει ο συγγραφέας του άρθρου, Haiyan Liu, PhD, του Πανεπιστημίου του Waterloo, στον Καναδά, σύμφωνα με τον ιστότοπο Eurekalert. «Eιδικότερα, απαιτείται η δημιουργία ρυθμιστικών παραγόντων για όλες τις πηγές ρύπανσης, εξορθολογισμός  των ανταγωνιστικών πολιτικών προγραμμάτων και -κυρίως- να είναι ξεκάθαρα τα οφέλη όλων των συμμετεχόντων σε ένα τέτοιο πρόγραμμα» προσθέτει.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους 4 παραβάτες στην ΕΕ για παράνομη και λαθραία αλιεία

Παράνομα ψάρια στο "πιάτο" της Ευρώπης - Η παράνομη και αδήλωτη αλιεία εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην ΕΕ

Καφές: Οι διαφορές στο γευστικό προφίλ του ζεστού καφέ σε σχέση με τον κρύο

Πιο πικρός και στυφός ο ζεστός καφές φίλτρου, αλλά πιο γλυκός και φρουτώδης ο cold brew σύμφωνα με Κινεζική μελέτη
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα