Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιορισμοί στις υπερβολικές εορταστικές συσκευασίες από την Κίνα

ΑρχικήΝέαΠεριορισμοί στις υπερβολικές εορταστικές συσκευασίες από την Κίνα
spot_img

Η κινεζική κυβέρνηση επιβάλλει αυστηρότερους περιορισμούς στις συσκευασίες εν όψει των ετήσιων φεστιβάλ της χώρας.

Η νέα νομοθεσία θα προβλέπει ότι το ήδη σύνθετο σύνολο κατευθυντήριων γραμμών που επιβλήθηκαν το προηγούμενο έτος για τις περισσότερες συσκευασίες F&B επεκτάθηκε ώστε να περιλαμβάνει εορταστικά σνακ όπως φεγγαρόπιτες και τα dumplings ρυζιού.

Τον Νοέμβριο του 2021, η κρατική διοίκηση της κινεζικής κυβέρνησης για τη ρύθμιση της αγοράς εισήγαγε νομοθεσία για τη μείωση του κενού χώρου και της άσκοπης χρήσης υλικών στις καταναλωτικές συσκευασίες, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βιομηχανίας.

Οι κανόνες, οι οποίοι όπως αναφέρει το Packaging Insights θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο του 2023, καλύπτουν 31 κατηγορίες τροφίμων και ποτών, συμπεριλαμβανομένων των ελαίων, των κρεάτων, των γαλακτοκομικών προϊόντων, των ποτών, των σιτηρών και των ζαχαρωδών προϊόντων.

Τώρα, το Κινεζικό Υπουργείο Τεχνολογίας Πληροφοριών και Βιομηχανίας (MIIT) δημοσίευσε ένα νέο σύνολο σχεδίων κανονισμών που αποσκοπούν στην υιοθέτηση τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, εγκαίρως για το ετήσιο Φεστιβάλ Mooncake και το Φεστιβάλ Σκαφών Δράκου.

Η διεύρυνση των νόμων περί «υπερβολικής συσκευασίας» στην Κίνα αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών της χώρας να μειώσει τη χρήση υλικών και ενέργειας, η οποία έχει προκαλέσει κρίσεις σε πολλές περιοχές τον τελευταίο χρόνο.

Πολλά αντικείμενα F&B συσκευάζονται σε υλικά που είναι τόσο πολύτιμα όσο και το ίδιο το προϊόν, και πολλά με πολυτελείς προσθήκες όπως πολύτιμους λίθους, χρυσό και ιδιαίτερα ξύλα.

Στο Φεστιβάλ Mooncake, η πλειοψηφία των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων της Κίνας γιορτάζουν την εποχή της συγκομιδής τρώγοντας αρτοσκευάσματα Mooncake. Το Φεστιβάλ Σκαφών Δράκου, που γιορτάζεται τον Ιούνιο, περιλαμβάνει την κατανάλωση κρασιού realgar και ζυμαρικών ρυζιού.

Η ανακοίνωση θέτει τεράστιες επιπτώσεις στις βιομηχανίες F&B και συσκευασίας, οι οποίες έχουν πλέον ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούν για τα νέα αυτά μέτρα.

Αν και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει διαταραχές βραχυπρόθεσμα, οι κανονισμοί θα μπορούσαν να αναγκάσουν τη βιομηχανία να αναδιοργανώσει και να καινοτομήσει, εξοικονομώντας ενδεχομένως τεράστιες ποσότητες υλικών και συναφών εκπομπών.

Σύμφωνα με το Innova Market Insights, το 64% των Κινέζων καταναλωτών δηλώνουν ότι θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για πιο περιβαλλοντικά βιώσιμες συσκευασίες. Ωστόσο, μόνο το 5% των Κινέζων καταναλωτών βλέπουν το περιορισμένο υλικό συσκευασίας ως σημαντικό ζήτημα όταν ψωνίζουν στο διαδίκτυο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα