Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σπατάλη τροφίμων: Τα μισά τρόφιμα που αγοράζονται στις γιορτές καταλήγουν στα σκουπίδια

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΣπατάλη τροφίμων: Τα μισά τρόφιμα που αγοράζονται στις γιορτές καταλήγουν στα σκουπίδια
spot_img

Αυτή την περίοδο των γιορτών, πολλά τρόφιμα σε καλή κατάσταση απορρίπτονται άσκοπα.

Το 50% των τροφίμων που αγοράζονται για τις γιορτές συχνά δεν τρώγονται, με το 37% των Ιρλανδών να δηλώνουν ότι αισθάνονται την πίεση να παρασκεδάσουν για τις χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις.

Η έρευνα του Too Good To Go, μιας εφαρμογής αγοράς για πλεονάζοντα τρόφιμα, έδειξε ότι το 25% των Ιρλανδών καταναλωτών σπαταλούν ψωμί κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, όπως και το 23% σπαταλούν εποχιακές σάλτσες όπως η σάλτσα cranberry και το βούτυρο με κονιάκ.

Το ένα τέταρτο των Ιρλανδών παραδέχτηκε ότι σπαταλάει ένα ολόκληρο πιάτο φαγητό, ενώ το 18% σπαταλάει δύο ή περισσότερα. Τέλος, το 8% πετάει «πολλά» λαχανάκια Βρυξελλών, ενώ το 16% πετάει «μέτριο» αριθμό καρότων και πατάτας

Η διευθύντρια πωλήσεων της Too Good To Go στην Ιρλανδία, Machaela O’Leary, δήλωσε: «Τα τρόφιμα που καταναλώνουν οι καταναλωτές είναι πολύ καλά: «Όλοι αγαπάμε τη χαρά μιας γιορτινής γιορτής, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η σπατάλη τροφίμων μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον πλανήτη μας.

«Λαμβάνοντας απλά μέτρα, όπως ο προγραμματισμός των γευμάτων και η δημιουργική χρήση των περισσευμάτων, μπορούμε να απολαύσουμε την περίοδο των γιορτών χωρίς να συμβάλλουμε σε αυτό το ζήτημα. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να συμβάλλουμε όλοι στη μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά την πολυάσχολη περίοδο των Χριστουγέννων».

https://www.newstalk.com/news/half-of-christmas-food-gets-binned-too-good-to-go-says-2120339

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο