Αυτή την περίοδο των γιορτών, πολλά τρόφιμα σε καλή κατάσταση απορρίπτονται άσκοπα.
Το 50% των τροφίμων που αγοράζονται για τις γιορτές συχνά δεν τρώγονται, με το 37% των Ιρλανδών να δηλώνουν ότι αισθάνονται την πίεση να παρασκεδάσουν για τις χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις.
Η έρευνα του Too Good To Go, μιας εφαρμογής αγοράς για πλεονάζοντα τρόφιμα, έδειξε ότι το 25% των Ιρλανδών καταναλωτών σπαταλούν ψωμί κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, όπως και το 23% σπαταλούν εποχιακές σάλτσες όπως η σάλτσα cranberry και το βούτυρο με κονιάκ.
Το ένα τέταρτο των Ιρλανδών παραδέχτηκε ότι σπαταλάει ένα ολόκληρο πιάτο φαγητό, ενώ το 18% σπαταλάει δύο ή περισσότερα. Τέλος, το 8% πετάει «πολλά» λαχανάκια Βρυξελλών, ενώ το 16% πετάει «μέτριο» αριθμό καρότων και πατάτας
Η διευθύντρια πωλήσεων της Too Good To Go στην Ιρλανδία, Machaela O’Leary, δήλωσε: «Τα τρόφιμα που καταναλώνουν οι καταναλωτές είναι πολύ καλά: «Όλοι αγαπάμε τη χαρά μιας γιορτινής γιορτής, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η σπατάλη τροφίμων μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον πλανήτη μας.
«Λαμβάνοντας απλά μέτρα, όπως ο προγραμματισμός των γευμάτων και η δημιουργική χρήση των περισσευμάτων, μπορούμε να απολαύσουμε την περίοδο των γιορτών χωρίς να συμβάλλουμε σε αυτό το ζήτημα. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να συμβάλλουμε όλοι στη μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά την πολυάσχολη περίοδο των Χριστουγέννων».
https://www.newstalk.com/news/half-of-christmas-food-gets-binned-too-good-to-go-says-2120339