Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι είχε να πει η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τα Συστήματα Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΤι είχε να πει η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τα Συστήματα Τροφίμων
spot_img

Οι παραγωγοί μπορεί να μην είναι ικανοί ή πρόθυμοι να αλλάξουν.

Η ετήσια διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (COP29) έφτασε στο τέλος της. Περισσότεροι από 60.000 αντιπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες συναντήθηκαν, κυρίως για να συζητήσουν τον τρόπο χρηματοδότησης των προσπαθειών για τον τερματισμό της κλιματικής κρίσης.

Οι αντιπρόσωποι συζήτησαν επίσης για τα συστήματα τροφίμων, που συμβάλλουν σημαντικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η ημέρα αυτή ακολούθησε τα βήματα της περσινής διάσκεψης (COP28), η οποία επικεντρώθηκε στη μεταρρύθμιση των τροφίμων. Εκεί, οι αντιπρόσωποι συμφώνησαν ότι η αντιμετώπιση των εκπομπών από τα συστήματα τροφίμων είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι.

Αλλά ούτε κατά τη διάρκεια της COP28 ούτε της COP29 οι αντιπρόσωποι έφυγαν με την πρόθεση να μειώσουν το μέγεθος των κοπαδιών ή με δεσμευτικές δεσμεύσεις για αλλαγή των διατροφικών προτύπων. Αντιθέτως, η COP28 υποστήριξε την κτηνοτροφία ως μέρος της λύσης για την κλιματική κρίση, παρά το γεγονός ότι η κτηνοτροφία ευθύνεται για τουλάχιστον το 16,5% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Στις 20 Νοεμβρίου, οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι των ΗΠΑ σε Δράση (USFRA) και το Συμβούλιο για τη Γεωργική Επιστήμη και Τεχνολογία (CAST) παρουσίασαν τη νέα τους έκθεση στη φετινή διάσκεψη για το κλίμα, διαιωνίζοντας την ιδέα ότι η γεωργία, συμπεριλαμβανομένης της κτηνοτροφίας, αποτελεί λύση για το κλίμα. Η έκθεση υποδηλώνει ότι η τεχνολογία για τη μετατροπή της γεωργικής βιομηχανίας των ΗΠΑ σε αποθήκη άνθρακα θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο εγγύς μέλλον.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι οι βοσκότοποι και τα λιβάδια που καταλαμβάνουν τα βοοειδή απορροφούν άνθρακα. Το έδαφος μπορεί να λειτουργήσει ως ένας σημαντικός δεσμευτής, αλλά η γεωργική διαχείριση δεν βοηθά απαραίτητα σε αυτή τη διαδικασία. Αντίθετα, η μετάβαση της γης σε βοσκότοπους μπορεί να μειώσει την ικανότητα δέσμευσης άνθρακα.

Οι κτηνοτρόφοι μισθώνουν 155 εκατομμύρια στρέμματα γης για τη βόσκηση των ζώων από το Γραφείο Διαχείρισης Γης του υπουργείου εσωτερικών των ΗΠΑ. Κάθε χρόνο, το κόστος διαχείρισης αυτών των μισθώσεων υπερβαίνει αυτό που πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι κατά περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια. Μέρος του προβλήματος είναι ότι το κόστος για τους κτηνοτρόφους ανά ζώο δεν συμβαδίζει με τον πληθωρισμό.

Η τελευταία φορά που άλλαξαν τα τέλη ήταν όταν ο πρόεδρος Τραμπ τα μείωσε το 2019 από 1,41 δολάρια σε 1,35 δολάρια ανά ζώο το μήνα. Εάν το κόστος για τους κτηνοτρόφους είχε συμβαδίσει με τον πληθωρισμό, το κόστος ανά ζώο θα είχε φτάσει τα 7,46 δολάρια το 2022.

Ενώ είναι αλήθεια ότι σε όλη τη χώρα οι αγρότες εφαρμόζουν διάφορες βιώσιμες πρακτικές στις φάρμες τους, δεν εφαρμόζουν αυτές τις μεθόδους σε ολόκληρη την επιχείρησή τους. Οι παραγωγοί αροτραίων καλλιεργειών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παράγουν σόγια και καλαμπόκι, τα οποία αποτελούν βασικά συστατικά των ζωοτροφών, υστερούν σε σχέση με τους αγρότες που καλλιεργούν ειδικές καλλιέργειες, όπως φρούτα και λαχανικά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μπορούμε να πάρουμε βιταμίνες μέσω της αναπνοής;

Επιστήμονες ανέδειξαν ότι η αναπνοή συμπληρώνει τη διατροφή μας με βασικά θρεπτικά συστατικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Και στην Ελλάδα η επικίνδυνη σκόνη σοκολάτα

Κίνδυνος πνιγμού και τραυματισμού από σκόνη σοκολάτα πρωτεΐνης που πωλείται στη χώρα μας.

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν απαγορευμένα φυτοφάρμακα αποκάλυψε νέος έλεγχος του ΥΠΑΑΤ

Αποτελέσματα ελέγχων Οκτωβρίου για παρουσία απαγορευμένων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο