Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γάλακτος ζητά μεταρρυθμίσεις στο γεωργικό σύστημα

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γάλακτος ζητά μεταρρυθμίσεις στο γεωργικό σύστημα
spot_img

Εκπρόσωποι από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες συγκεντρώθηκαν αυτή την εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γάλακτος (EMB) στο Βέλγιο, για να συζητήσουν βασικές λύσεις για τον γαλακτοκομικό τομέα.

Το συμβούλιο ζήτησε βασικές μεταρρυθμίσεις στις τρέχουσες περιβαλλοντικές και κλιματικές στρατηγικές.

Η παραγωγή γάλακτος βρίσκεται ήδη σε πτώση σε βασικές χώρες παραγωγής, όπως επεσήμανε ο οργανισμός, με τους Ευρωπαίους παραγωγούς γάλακτος να ζητούν αλλαγή στρατηγικών προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον του κλάδου.

Επί του παρόντος, οι πιέσεις σχετικά με το κόστος επιβαρύνουν τους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων της ΕΕ. Ο οργανισμός αναμένει ότι αυτές οι πιέσεις θα επιδεινωθούν από τις τρέχουσες και μελλοντικές περιβαλλοντικές στρατηγικές, όπως η Πράσινη Συμφωνία και η Στρατηγική «Farm to Fork» .

Η ομόφωνη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης ήταν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα γενικό πλαίσιο που να εγγυάται μια τιμή παραγωγού που θα καλύπτει το κόστος, προκειμένου να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος και να αποτραπούν νέα λάθη σε μια πράσινη πολιτική.

«Η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που εγκρίθηκε φέτος καθιστά την εθελοντική μείωση του όγκου, ως ένα επίσημο εργαλείο για περιόδους κρίσης στην Κοινή Οργάνωση Αγοράς της ΕΕ», δήλωσε η πρόεδρος του EMB, Sieta van Keimpema. «Αυτό είναι ένα πρώτο μικρό βήμα σε ένα μακρύ δρόμο, στον οποίο οι πολιτικοί φορείς θα πρέπει να συμπορευθούν με τους αγρότες, για να μεταρρυθμίσουν ριζικά το σημερινό γεωργικό σύστημα».

Κατέληξε δε, όπως αναφέρει το The Cattle Site, δηλώνοντας «θέλουμε μια κλιματική πολιτική, επειδή εμείς οι αγρότες είμαστε οι πρώτοι που νιώθουμε τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής. Αλλά πρέπει να είναι προσιτή και πραγματικά αποτελεσματική για το περιβάλλον και το κλίμα».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο