Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβαλλοντικό πρόστιμο 20.450€ σε μεγάλη εγκατάσταση παραγωγής χυμών στην Πελοπόννησο

ΑρχικήΝέαΠεριβαλλοντικό πρόστιμο 20.450€ σε μεγάλη εγκατάσταση παραγωγής χυμών στην Πελοπόννησο
spot_img

Η Υπηρεσία περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διαπίστωσε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Λακωνίας Αμυκλών “ΛΑΚΩΝΙΑ”, μη συμμόρφωση με το πλάνο διορθωτικών ενεργειών για τα απόβλητα που καταλήγουν στον Ευρώτα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δημοσίευσε στις αρχές Ιουνίου, στον επίσημο ιστότοπό της την πράξη βεβαίωσης παράβασης με εισήγηση επιβολής προστίμου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Λακωνίας (ΑΣΕΕ) Αμυκλών “ΛΑΚΩΝΙΑ”, λόγω μη συμμόρφωσης με το Πλάνο διορθωτικών Ενεργειών που είχε τεθεί από το ΚΕΠΠΕ ΠΕ Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο ΑΣΕΕ  παράγει τους χυμούς “ΛΑΚΩΝΙΑ”, καθώς και διάφορα υποπροϊόντα εσπεριδοειδών, όπως ζωοτροφές και αιθέρια έλαια.

Η περιβαλλοντική παράβαση αφορά στο ότι ο Συνεταιρισμός δεν κατέθεσε τα αποτελέσματα δειγματοληψιών για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων που καταλήγουν στη λεκάνη απορροής του ποταμού Ευρώτα, ούτε νέα μελέτη διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. Για την μη υλοποίηση διορθωτικών ενεργειών που συνέστησε το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, βεβαιώθηκε παράβαση (μἐτριας σοβαρότητας) και το εισηγούμενο πρόστιμο ανέρχεται σε 20.450€.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο