Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πέθανε ο ιδιοκτήτης της ΕΨΑ Νίκος Τσαούτος –

ΑρχικήΝέαΠέθανε ο ιδιοκτήτης της ΕΨΑ Νίκος Τσαούτος -
spot_img

Μια εμβληματική προσωπικότητα της Μαγνησίας, ο Νίκος Τσαούτος, ο οποίος ήταν στα ηνία της ΕΨΑ στην Αγριά Βόλου επί σειρά ετών, απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 94 ετών.

Ο επιχειρηματίας αγόρασε το 1969 τη φερώνυμη εταιρεία αναψυκτικών και τη έκανε γνωστή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ώστε σήμερα η ΕΨΑ να αποτελεί σήμα κατατεθέν του Βόλου. Τότε επένδυσε ε καινούρια μηχανήματα και εγκαταστάσεις και η παραγωγή από 1.500 μπουκάλια την ώρα, φτάνει τώρα τα 7.500 μπουκάλια την ώρα ενώ το 1987 η ΕΨΑ παράγει την πρώτη Ελληνική Cola! Πριν από 4 χρόνια μάλιστα, του είχαν ετοιμάσει ένα πάρτι – έκπληξη για τα 90α γενέθλια της ζωής του.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η ενασχόλησή του Νίκου Τσαύτου με τα αναψυκτικά ξεκίνησε στην πρωτεύουσα νομού με μία σχετικά μικρή βιοτεχνία παρασκευής αναψυκτικών.

Όμως, είχε όραμα και με μεγάλη εργατικότητα πέτυχε ο ίδιος και η οικογένειά του η «Λεμονάδα Τσαούτου» να γίνει διάσημη πέρα από τα όρια της πόλης και να μπει πιο δυναμικά στο συγκεκριμένο κομμάτι της βιομηχανικής παραγωγής.

Ο Νίκος Τσαούτος συμμετείχε στη Διοίκηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας (ΑΕΔΕΠ) για 18 συνεχή έτη και τα τελευταία 14 ήταν πρόεδρος.

Στη διαδρομή του απέδειξε ότι βασικό συστατικό της επιτυχίας μίας συνεργασίας είναι η εμπιστοσύνη και το 2021 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της ΑΕΔΕΠ.

Επίσης, ήταν επίτιμο μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου, με τεράστια προσφορά σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον στυλοβάτη του Συλλόγου.

Σε ανάρτησή του ο Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου αναφέρει ότι «η αγάπη του για τον Σύλλογο δεν θα ξεχαστεί και θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στην ιστορία του.

Η μεγάλη οικογένεια του Ε. Ο. Σ. Βόλου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη, και στους οικείους του μεταφέρει τα ειλικρινή συλλυπητήρια από όλα τα μέλη του».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα