Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
17.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιερία: Στον εισαγγελέα επιχείρηση που έριξε 4.000 τόνους ζωικά υποπροϊόντα στον Θερμαϊκό!

ΑρχικήΝέαΠιερία: Στον εισαγγελέα επιχείρηση που έριξε 4.000 τόνους ζωικά υποπροϊόντα στον Θερμαϊκό!
spot_img

Επιτόπια αυτοψία από επιθεωρητές περιβάλλοντος και αστυνομικούς.

Διάθεση ανεπαρκώς επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων και ανεξέλεγκτη διάθεση ζωικών υποπροϊόντων και ιλύος, σε ρέμα που καταλήγει στον Θερμαϊκό Κόλπο, διαπίστωσαν επιθεωρητές περιβάλλοντος και αστυνομικοί, κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας που προηγήθηκε. Ως υπεύθυνη κρίθηκε επιχείρηση στην Πιερία, με συνέπεια να σχηματιστεί δικογραφία για περιβαλλοντική ρύπανση σε βάρος του 59χρονου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αυτής, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

- Advertisement -

   Κατά τη δειγματοληψία υγρών αποβλήτων από την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού της επιχείρησης σε όμορο ρέμα προέκυψαν -σύμφωνα με ανακοίνωση- τα εξής: η εταιρεία προέβη κατά τη διετία 2020/21 σε διάθεση ανεπαρκώς επεξεργασμένων (χωρίς χλωρίωση/απολύμανση) υγρών αποβλήτων, σε ανεξέλεγκτη διάθεση άνω των 4.000 τόνων ζωικών υποπροϊόντων (κατά παράβαση των όρων της σχετικής ΑΕΠΟ) και άνω των 125 τόνων ιλύος (κατά παράβαση των όρων της σχετικής ΑΕΠΟ).

   «Αποτέλεσμα των παραπάνω πράξεων ήταν η συνεχόμενη πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, δηλαδή η πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής, στην υγεία των κατοίκων, στους ζωντανούς οργανισμούς και στο οικοσύστημα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση.

   Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα