Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
19.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Plant-Based Universities: Κερδίζει έδαφος η εκστρατεία υιοθέτησης Vegan μενού στα Πανεπιστήμια

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςPlant-Based Universities: Κερδίζει έδαφος η εκστρατεία υιοθέτησης Vegan μενού στα Πανεπιστήμια
spot_img

Μετά το Stirling και οι φοιτητές του Κέμπριτζ απαιτούν 100% vegan γεύματα στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου.

Φοιτητές του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ ψηφίζουν ώστε να αντικατασταθούν τα μενού του πανεπιστημίου, με φυτικά. Η εκστρατεία που ονομάζεται “Plant-Based Universities”, και τελεί εν εξελίξει σε περισσότερους από 50 πανεπιστημιακούς χώρους, είναι μια πρωτοβουλία φοιτητών διεθνώς που ωθούν τα πανεπιστήμια να γίνουν πιο βιώσιμα, καταργώντας τελείως τα γεύματα ζωικής προέλευσης. Φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Stirling ψήφισαν πρώτοι ώστε να υιοθετήσει το πανεπιστήμιο τους 100% φυτική εστίαση ως το 2025.

   Σε ποσοστό 72%, οι φοιτητές που συμμετείχαν στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, τάχθηκαν υπέρ της πρότασης των χορτοφαγικών μενού, μετά από μια διαδικασία διαβούλευσης τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με το Food service equipment journal. H ένωση φοιτητών θα ξεκινήσει τώρα διαπραγματεύσεις με τις κεντρικές υπηρεσίες εστίασης του πανεπιστημίου, για την αφαίρεση όλων των ζωικών προϊόντων από τα καφέ. Συμμεριζόμενοι μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη, οι φοιτητές προωθούν ένα 100% φυτικό σύστημα τροφίμων εντός του πανεπιστημίου που θα σέβεται το περιβάλλον.

Η καμπάνια επικεντρώνεται στην προώθηση των πλεονεκτημάτων μιας φυτικής διατροφής, στην επίδειξη του τρόπου με τον οποίο η τροφοδοσία με βάση τα φυτά μπορεί να είναι δίκαιη και προσβάσιμη σε όλους και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο για την εφαρμογή ενός πιο δίκαιου και φιλικού προς τον πλανήτη συστήματος διατροφής. Εκστρατείες φυτικών πανεπιστημίων πραγματοποιούνται σε σχεδόν 50 πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και σε διεθνή πανεπιστήμια, με φοιτητές να συγκεντρώνονται για να απαιτήσουν δράση για το κλίμα από τα ιδρύματά τους.

    Ο William Smith, από τα πανεπιστήμια του Κέμπριτζ, δήλωσε: “Είναι υπέροχο που η Ένωση Φοιτητών του Κέιμπριτζ πέρασε την πρότασή μας να συνεργαστούμε με το Πανεπιστήμιο για την εφαρμογή ενός δίκαιου και βιώσιμου συστήματος τροφοδοσίας με βάση τα φυτά.

“Αφαιρώντας τα ζωικά προϊόντα από το μενού του, το Πανεπιστήμιο θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις και να επιδείξει στον κόσμο τη δέσμευσή του για βιωσιμότητα. “Η University Catering Services έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα, για παράδειγμα το 2016 όταν αφαίρεσε το βοδινό και το αρνί από όλα τα μενού της. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για τα επόμενα απαραίτητα βήματα”.

    Η ομάδα των φοιτητών, με κινητήριο δύναμη τη διαφύλαξη της βιωσιμότητας και βιοποικιλότητας, έχουν δημιουργήσει, ένα πλάνο με επιχειρήματα που αφορούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κτηνοτροφίας και της αλιείας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

Metro My market: Καταγγελία εναντίον της efood-market

Στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας προσέφυγε η my market και η διαφημιστική MULLENLOWE για το διαφημιστικό βίντεο της efood market.

Έκρηξη λοιμώξεων σαλμονέλας στην Ευρώπη από κοτόπουλο σε εστιατόρια

Η πλειονότητα των περιπτώσεων έχει συνδεθεί με τοπικά εστιατόρια που σερβίρουν κεμπάπ κοτόπουλου. 

Μελέτη: Επικίνδυνα και τα «ασφαλέστερα» PFAS σε συσκευασίες τροφίμων

Ανάλυση σε 42 χάρτινες συσκευασίες fast food οι οποίες περιέχουν τα μεγαλύτερα πολυμερή PFAS που θεωρούνται πιο "ασφαλή".
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα