ΑρχικήΝέαΠοια προϊόντα περιλαμβάνονται στο "Καλάθι του Πάσχα" που τέθηκε σήμερα σε ισχύ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνονται στο “Καλάθι του Πάσχα” που τέθηκε σήμερα σε ισχύ

2 λεπτά ανάγνωσης

Σε ισχύ από σήμερα, το καλάθι του Πάσχα – Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά

Σε ισχύ από σήμερα, μέχρι και τις 19 Απριλίου το «Καλάθι του Πάσχα» και περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά και σοκολατοειδή προϊόντα. Όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος «είναι μια θετική πρωτοβουλία και δίνει εναλλακτικές για καλύτερες τιμές για αυτό την αγκαλιάζουν οι πολίτες ενώ όπως διευκρίνισε ο ίδιος, φέτος, δεν υπάρχει λόγος για «Καλάθι του Νονού», καθώς στα σχετικά προϊόντα ο πληθωρισμός είναι μηδενικός.

- Advertisement -

Ο υπουργός στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το περασμένο Σάββατο, σημείωσε: «ενόψει του Πάσχα έχουμε δώσει σαφείς εντολές στη ΔΙΜΕΑ για εξονυχιστικούς ελέγχους, ειδικά στο θέμα του περιθωρίου κέρδους σε σχέση με το 2021, και με την πρόσφατη εισαγωγή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τη διαφάνεια στην αγορά. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και σταθερός: να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, όπου παρατηρούνται.

Παράλληλα, ενισχύουμε περαιτέρω την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί εύκολα και άμεσα να συγκρίνει τιμές, ενισχύοντας έτσι τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά, προς όφελος των συμπολιτών μας. Και σχεδιάζουμε την ουσιαστική ενίσχυση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, ώστε να γίνει σημείο αναφοράς για την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας και τη σχέση εμπόρου και καταναλωτή που πρέπει να δημιουργήσουμε».

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι το εορταστικό ωράριο ξεκινάει την Πέμπτη 10 Απριλίου και την προσεχή Κυριακή, 14 Απριλίου, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους