Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιο είναι το καλύτερο τυρί στην κόσμο σύμφωνα με τα World Cheese Awards 2024

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαΠοιο είναι το καλύτερο τυρί στην κόσμο σύμφωνα με τα World Cheese Awards 2024
spot_img

Το καλύτερο τυρί στον κόσμο και το αποτέλεσμα της συμμετοχής της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά, στον διαγωνισμό World Cheese Awards 2024.

Το καλύτερο τυρί του κόσμου

Το Queijo de Ovelha Amanteigado που παρασκευάζεται από την Quinta do Pomar στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Τυριού 2024. Φτιαγμένο με νωπό πρόβειο γάλα και χορτοφαγική πυτιά γαϊδουράγκαθου (γνωστή ως cardoon), το τυρί που κέρδισε τρώγεται συνήθως κόβοντας την κορυφή με κουτάλι από τη σχεδόν υγρή πάστα του. Ο διευθυντής του Guild of Fine Food John Farrand δήλωσε: «Οι πορτογάλοι τυροκόμοι έχουν κάνει τη χώρα τους περήφανη. Το τυρί World Champion είναι χαρακτηριστικό της κεντρικής περιοχής της Πορτογαλίας, εξαιρετικό στο γεγονός ότι παρασκευάζεται με cardo (πυτιά γαϊδουράγκαθου) και όχι με συμβατική πυτιά.

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά έλαβε το βραβείο του Καλύτερου Ελληνικού Τυριού για το 2024 στο διαγωνισμό World Cheese Awards 2024, που έγινε φέτος στο Βιζέου της Πορτογαλίας. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του κλάδου, με συμμετοχές μεγάλων και μικρών παραγωγών από όλο τον κόσμο. 

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 4.786 τυριά από 47 χώρες που δοκιμάστηκαν από 240 ειδικούς διεθνούς εμβέλειας από 40 χώρες, στον τομέα των τυριών, όπως τεχνολόγους, καθώς και λιανοπωλητές και αγοραστές, σεφ και δημοσιογράφους.

“Η νέα αυτή τιμητική διάκριση, λίγο μετά τη βράβευσή μας από το περιοδικό «Γαστρονόμος», μας εμψυχώνει και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την άοκνη προσπάθειά μας για παραγωγή τυριών άριστης ποιότητας, ακολουθώντας ταυτόχρονα τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές σε σχέση με την ευζωία των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970 όταν ο Μανώλης Πιτταράς αγόρασε ένα μοσχάρι για να ταΐσει τα παιδιά του. Η αγάπη της οικογένειας για τα ζώα μετέτρεψαν αυτή τη μονάδα σε αυτό που είναι γνωστό σήμερα ως η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής αγελαδινού γάλακτος σε όλα τα ελληνικά νησιά. Το γάλα είναι το πιο σημαντικό συστατικό της μοναδικής του ποιότητας. Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται με φρέσκο αγελαδινό γάλα αποκλειστικά από τα ζώα μας (Animal Welfare Certified) που τρέφονται με ζωοτροφές χωρίς ΓΤΟ (VLOG certified).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο