Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προϊστάμενος της Weetabix κατηγορείται για υβριστική γλώσσα σε βάρος υπαλλήλων

ΑρχικήΝέαΠροϊστάμενος της Weetabix κατηγορείται για υβριστική γλώσσα σε βάρος υπαλλήλων
spot_img

Ένας προϊστάμενος στην εταιρεία Weetabix εξανάγκασε σε παραίτηση έναν εργαζόμενό του, αφού μιλούσε προσβλητικά και επιθετικά προς αυτόν και άλλους υπαλλήλους.

O ακρογωνιαίος λίθος μιας επιχείρησης είναι οι υγιείς σχέσεις μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων. Ακόμα και όταν πρόκειται για κάτι που έγινε λάθος σε κάποια διαδικασία, ο σωστός χειρισμός από έναν προϊστάμενο πρέπει να έχει ως βάση την εποικοδομητική κριτική και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τον υπάλληλο.

Ακριβώς το αντίθετο από όλα τα παραπάνω φαίνεται να έκανε ένας προϊστάμενος στη Weetabix στο Kettering της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος κατηγορήθηκε από πολλούς για την υβριστική γλώσσα και τις ταπεινωτικές πρακτικές στις οποίες κατέφευγε, με το πρόσχημα ότι έτσι θα έβγαζε τον καλύτερο εαυτό των υπαλλήλων του.

 Ο John Petre, που αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους επικεφαλής εταιρειών τροφίμων, παραπέμφθηκε στο δικαστήριο απασχόλησης από τον συνάδελφό του, Gary Mobbs, εξαιτίας της αντιεπαγγελματικής και καταχρηστικής συμπεριφοράς του. Μάλιστα, ο Mobbs, που τελούσε

διευθυντής Υγείας και Ασφάλειας στο εργοστάσιο και ήταν στην εταιρεία για περίπου 25 χρόνια, υπέβαλε αρχικά την παραίτησή του, αλλά αποφάσισε να μείνει αφού ο Petre υποσχέθηκε να αλλάξει τακτική, αναφέρει η Daily Mirror .

Ωστόσο, όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά τελικά ο Mobbs έφυγε, μηνύοντας τον Petre, μιας και τα παράπονα στην εταιρεία δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Στο δικαστήριο αναφέρθηκαν πολλές περιπτώσεις, στις οποίες ο προϊστάμενος ξεπερνούσε πολλά όρια. Χαρακτηριστικά, μετά από ένα περιστατικό τον Οκτώβριο του 2019, ο  Petre είπε στον Mobbs ότι ήταν δουλειά του να του παράσχει πληροφορίες έρευνας και εάν αποτύγχανε, θα «εξευτέλιζε δημόσια» τους υπαλλήλους. Και αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα εμπρηστικής και προσβλητικής γλώσσας που χρησιμοποιούσε.  

Παρόλα αυτά, καμία από τις καταγγελίες του δεν έγινε δεκτή αφού η εταιρεία αποφάσισε ότι «δεν υπήρχαν στοιχεία για απαράδεκτη ή εκφοβιστική συμπεριφορά». Ωστόσο, το δικαστήριο, που πραγματοποιήθηκε στο Huntingdon του Cambridgeshire, έκρινε ότι η απόφασή τους δεν λάμβανε υπόψη την Πολιτική Αξιοπρέπειας στην Εργασία (DWP) της Weetabix.

Η δικαστής Kate Mary Hutchings είπε, σύμφωνα με απόσπασμα που παρατίθεται στο Northants Live πως με βάση μαρτυρίες του Mobbs και άλλων υπαλλήλων η συμπεριφορά του κ. Petre  ήταν αρκετά σοβαρή και ήταν πιθανό να διαταράξει τη σχέση εμπιστοσύνης των υπαλλήλων προς το πρόσωπό του.  

Στη συνέχεια θα γίνει ακρόαση για να αποφασιστεί πόση αποζημίωση θα καταβληθεί στον Mobbs.

Η Weetabix Ltd., που διαπραγματεύεται με την επωνυμία Weetabix Food Company και κοινώς αναφέρεται ως Weetabix, είναι μια εταιρεία παραγωγής τροφίμων με παγκόσμια παρουσία. Η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα και είναι υπεύθυνη για την παραγωγή εμπορικών σημάτων δημητριακών πρωινού, συμπεριλαμβανομένων των Weetabix, Alpen, Crunchy Bran και Ready Brek.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Viral η τάση κατανάλωσης σκυλοτροφής – Έντονες αντιδράσεις – Πάνω από 24 εκ. προβολές

Σύμφωνα με έναν fitness influencer, η τροφή για σκύλους έχει πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Αλλά κάνει να την καταναλώνουν οι άνθρωποι;

Συσκευασία Τροφίμων: Αντιδράσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

Τι πιστεύουν οι αγρότες και οι περιβαλλοντικές ενώσεις για την νέα πρόταση για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας της ΕΕ.

Κουμαρίνη: Νομοθεσία και υποχρεώσεις της βιομηχανίας τροφίμων για τη χρήση κανέλας

Η Α. Σταυρουλάκη των εργαστηρίων Tsakalidis Analysis & Testing δίνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση κανέλας Κεϋλάνης ή Cassia στα τρόφιμα - Νομοθεσία και γνωμοδότηση της EFSA - Χρήσιμες πληροφορίες και για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα