Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
7.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προώθηση φυτικών εναλλακτικών πρωτεϊνών: Ποια μουσική ταιριάζει στο marketing

ΑρχικήΝέαmarketingΠροώθηση φυτικών εναλλακτικών πρωτεϊνών: Ποια μουσική ταιριάζει στο marketing
spot_img

Ποια μουσική είναι πιο κατάλληλη για την προώθηση φυτικών υποκατάστατων κρέατος.

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food Quality and Preference, ερευνητές προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν τις αντιλήψεις των καταναλωτών για τις εναλλακτικές πρωτεΐνες έντομα, καλλιεργημένο κρέας, μυκοπρωτεΐνη, φύκια και πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης) για τις οποίες η προθυμία των τυπικών καταναλωτών να τα αποδεχθούν είναι χαμηλή.

Η μελέτη χωρίστηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος βασίστηκε στη θεωρία της έννοιας των αντικειμένων και των εννοιών και αποκάλυψε την υπονοούμενη σημασία (αξιολόγηση, ισχύς, δραστηριότητα) που σχετίζεται με πέντε εναλλακτικές πρωτεΐνες (έντομα, καλλιεργημένο κρέας, μυκοπρωτεΐνη, φύκια και πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης). Οι πηγές με βάση τα ζώα, όπως τα έντομα και το καλλιεργημένο κρέας, έλαβαν χαμηλότερες βαθμολογίες στην αξιολόγηση, αλλά σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία σε ισχύ/δραστηριότητα. Αντίθετα, οι φυτικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των μυκοπρωτεϊνών, των φυκιών και των φυτικών πρωτεϊνών, βαθμολογήθηκαν υψηλότερα σε αξιολόγηση αλλά χαμηλότερα σε ισχύ/δραστικότητα. 

Με βάση τη θεωρία της συνάφειας, η Μελέτη 2 ενσωμάτωσε αυτές τις υποδηλωτικές έννοιες των εναλλακτικών πρωτεϊνών σε πιθανές στρατηγικές μάρκετινγκ. Πιο συγκεκριμένα, η Μελέτη 2 εισήγαγε τη μουσική υπόκρουση ως παράγοντα περιβάλλοντος και έδειξε πώς ορισμένα μουσικά είδη ευθυγραμμίζονται με εναλλακτικές πρωτεΐνες, υποδεικνύοντας την πιθανή χρήση τους στο μάρκετινγκ εναλλακτικών πρωτεϊνών. Οι πηγές πρωτεΐνης με βάση τα ζώα βρέθηκαν να ευθυγραμμίζονται με μουσικά είδη που χαρακτηρίζονται από χαμηλότερη αξιολόγηση και υψηλότερη ισχύ/δραστηριότητα, όπως το μέταλ και το ροκ. Αντίθετα, οι φυτικές πηγές συνδυάστηκαν καλύτερα με μουσικά είδη που σχετίζονται με υψηλότερη αξιολόγηση και χαμηλότερη ισχύ/δραστηριότητα, όπως η κλασική, η τζαζ και η κάντρι. 

Αντλώντας από τις γνώσεις που αποκτήθηκαν μέσω αυτών των μελετών, αυτό το έγγραφο συζητά πρακτικές εφαρμογές στο πλαίσιο των στρατηγικών μάρκετινγκ και υπογραμμίζει πιθανές οδούς για μελλοντική έρευνα.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο