Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, 2025
14.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή: Ανακαλούνται σαλάμι και σουτζουκάκια από την ελληνική αγορά

ΑρχικήΝέαΠροσοχή: Ανακαλούνται σαλάμι και σουτζουκάκια από την ελληνική αγορά
spot_img

Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ και της Περιφέρειας Αττικής.

Το Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο προγράμματος συνεργασίας με τον ΕΦΕΤ έτους 2024 για τον Επίσημο Έλεγχο για παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών, διενήργησε δειγματοληψία σε πλήθος τροφίμων και στο πλαίσιο αυτό, σας προωθείται ενημέρωση για ανάκληση των κάτωθι προϊόντων:

ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΜΠΑΝΟΣ: Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΜΠΑΝΟΣ «ΑΛΚΗΣ»  συσκευασίας 0,345 gr, με ημερομηνία ανάλωσης έως 16-02-2025. Το Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές,  που  είναι αλλεργικοί στη σόγια και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.

και ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΣΕ ΦΕΤΕΣ: Πρόκειται για το προϊόν ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΣΕ ΦΕΤΕΣ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΤΑΝΙΑΝ» συσκευασίας 130 gr, με ημερομηνία ανάλωσης έως 19-03-2025 και αριθμό παρτίδας L277.

Το Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη σόγια και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφία στο αρχείο), να μην το καταναλώσουν.

Οι ανακλήσεις τροφίμων λόγω αδήλωτων αλλεργιογόνων εξελίσσονται σε “μάστιγα” με αποτέλεσμα άτομα που έχουν αλλεργία σε κάποια συστατικά να διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ή απειλητικής για τη ζωή τους αλλεργικής αντίδρασης.

Οι τροφικές αλλεργίες είναι μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που εμφανίζεται αμέσως μετά την κατανάλωση μιας τροφής που περιέχει ένα αλλεργιογόνο. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα τροφής που προκαλεί αλλεργία μπορεί να προκαλέσει σημεία και συμπτώματα όπως πεπτικά προβλήματα, κνίδωση ή πρησμένους αεραγωγούς. Σε μερικούς ανθρώπους, μια τροφική αλλεργία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα ή ακόμη και μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση γνωστή ως αναφυλαξία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Δημοσιεύτηκε ο Κανονισμός της ΕΕ για την χρήση δισφαινόλης Α (BPA) σε υλικά επαφής με τρόφιμα – Οι νέες υποχρεώσεις συμμόρφωσης

Με την δημοσίευση του νέου Κανονισμού (ΕΕ) 2024/3190 τροποποιείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 10/2011 και καταργείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 2018/213
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο