ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμα σε δύο κρεοπωλεία στο Περιστέρι

Πρόστιμα σε δύο κρεοπωλεία στο Περιστέρι

2 λεπτά ανάγνωσης

 Συνεχίζονται οι έλεγχοι των αρχών για τήρηση των κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).

Παράβαση του κανόνα ΔΙΕΠΠΥ περί τήρησης πινακίδων σύμφωνα με την οποία οι λιανοπωλητές κρεάτων υποχρεούνται να τηρούν πινακίδες με ένδειξη για την καταγωγή – προέλευση του κρέατος, όπως αυτή προβλέπεται από την κείμενη ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, διαπίστωσαν επιθεωρητές της Περιφέρειας Αττικής μετά από έλεγχο σε κρεοπωλείο στο Περιστέρι. Στο κρεοπωλείο επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.

- Advertisement -

Επίσης σε άλλο κρεοπωλείο του Περιστερίου διαπιστώθηκε έλλειψη πινακίδας όσον αφορά στο είδος του κρέατος  (π.χ. μοσχάρι, κατσίκι, χοιρινό, αρνί, συκώτι, μόσχου, κεφάλι αρνίσιο, γλώσσα μόσχου κ.λπ.) σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1Α της Υ.Α. 91354/2017. Σε αυτό το κρεοπωλείο το πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν της τάξης των 1.000 ευρώ.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις επιβολής προστίμου όπως αναρτήθηκαν χθες 21/5/2024, στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σουβλάκι με «απ’ όλα»: Πόσο ασφαλείς είναι γύρος, ντομάτες και κρεμμύδια – Τι πρέπει να προσέχουν σουβλατζίδικα και καταναλωτές – Του Ν. Γδοντέλη

Ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της βελγικής FASFC αναδεικνύουν τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης στο σουβλάκι

Κολλαγόνο σε σκόνη: Πώς επηρεάζει τον μεταβολισμό; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Τι υπόσχονται, τι αποδεικνύει η επιστήμη και τι παραμένει αναπάντητο

ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου και Αλλατίνη: Το ΣΕΕ ενεργοποιεί το Άρθρο 10 για την υπόθεση που ξεκίνησε από καταγγελίες καταναλωτών

Νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση των ΠΤΙ ΜΠΕΡ, καθώς το ΣΕΕ δημοσιοποιεί ζήτημα μη εφαρμογής των αποφάσεων που είχαν ζητήσει αλλαγές στις συσκευασίες των προϊόντων