ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο 172.000€ στον ΕΛΟΜΑΣ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πρόστιμο 172.000€ στον ΕΛΟΜΑΣ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

2 λεπτά ανάγνωσης

Πρόστιμο ύψους 172.424 ευρώ επέβαλε η επιτροπή Ανταγωνισμού στον όμιλο ΕΛΟΜΑΣ για την παράβαση της γεωγραφικής κατανομής αγορών που προέβλεπε το καταστατικό του.

Η υπόθεση αφορά στην αγορά διανομής ειδών σουπερμάρκετ σε επίπεδο λιανικής. Από τα στοιχεία της Επιτροπής προκύπτει ότι ο ΕΛΟΜΑΣ έλαβε σειρά γραπτών επιστολών και διαμαρτυριών μελών του με αίτημα τη μη λειτουργία καταστημάτων ενός μέλους σε γεωγραφική περιοχή που λειτουργεί έτερο μέλος του Ομίλου.

- Advertisement -

Οι εν λόγω επιστολές και διαμαρτυρίες επικαλούνταν γενική αρχή λειτουργίας του Ομίλου αποτυπωμένο σε απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του, σύμφωνα με τον οποίο τα μέλη του έπρεπε να τηρούν συγκεκριμένη γεωγραφική απόσταση μεταξύ των καταστημάτων τους, και ειδικότερα τουλάχιστον 1000 μέτρα σε περιοχές εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης και 300 μέτρα εντός Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ο Όμιλος κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στη Διαδικασία Διευθέτησης Διαφορών, και αναγνωρίζοντας ότι υπέπεσε σε παράβαση γεωγραφικής κατανομής αγορών, η οποία αποτελεί εξ αντικειμένου περιορισμό του ανταγωνισμού, υπέβαλε Πρόταση Διευθέτησης Διαφοράς.  Η Ολομέλεια της Επιτροπής, αποφάσισε την αποδοχή της εν λόγω Πρότασης και εξέδωσε απόφαση,  με την οποία υποχρεώνει τον Όμιλο να μην επαναλάβει στο μέλλον την παράβαση και επιβάλει το πρόστιμο.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελλάδα: Νέος νόμος για τους καταναλωτές – Τέλος σε greenwashing, και ισχυρισμούς και δικαίωμα στην επισκευή

Ο νέος νόμος για την ενδυνάμωση των καταναλωτών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προστασία από τις αθέμιτες πρακτικές και το greenwashing, δικαίωμα στην επισκευή και καλύτερη ενημέρωση για τις εξ αποστάσεως συμβάσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μαγειρικό σκεύος λόγω ουσίας που έχει ταξινομηθεί ως πιθανώς καρκινογόνος (φωτογραφία)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. προχώρησε στην ανάκληση κουτάλας μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διαπίστωσε υπέρβαση του ορίου μετανάστευσης πρωτοταγών αμινών.

Νέα μεγάλη απάτη στα ψάρια της Ευρώπης: Η EFSA προειδοποιεί για χημική ουσία που τα κάνει να φαίνονται φρέσκα

Η EFSA προειδοποιεί για την παράνομη χρήση του Cafodos στα ψάρια, που μπορεί να αποκρύψει την αλλοίωση των αλιευμάτων και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.