Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε Σκλαβενίτη στο Αιγάλεω γιατί πουλούσε κατεψυγμένες γαρίδες για φρέσκιες

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο 3.000 ευρώ σε Σκλαβενίτη στο Αιγάλεω γιατί πουλούσε κατεψυγμένες γαρίδες για φρέσκιες
spot_img

Παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τα αποψυγμένα προϊόντα.

Δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση για την επιβολή προστίμου ύψους 3.000 €, σε σουπερμάρκετ της αλυσίδας Σκλαβενίτη μετά από έλεγχο των επιθεωρητών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού τομέα Αθηνών, στις 22 Μαΐου. Ο έλεγχος έγινε στον Σκλαβενίτη που βρίσκεται επί της  Ιεράς οδού 339 & Ελ.Βενιζέλου στο Αιγάλεω.

- Advertisement -

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν παράβαση των κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παχροχής Υπηρεσιών )Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ. Η παράβαση αφορούσε το άρθρο 35 & 4 της Υ.Α. 91354/2017 σύμφωνα με το οποίο “Απαγορεύεται η διάθεση αποσυσκευασμένων αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο, σε όλα τα στάδια της διακίνησης. Οι συσκευασίες αυτών διατίθενται ως έχουν ως το τελικό καταναλωτή. Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€) ανά παράβαση.

Στον Σκλαβενίτη στο Αιγάλεω οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι στο τμήμα του ιχθυοπωλείου του καταστήματος υπήρχαν εκτεθειμένες προς πώληση ποσότητες αποψυγμένων αλιευμάτων (Γαρίδες VANNAMEI) σε μορφή χύδην (χύμα) και ΜΗ προσυσκευασμένων, “κατά παράβαση του άρθρου 35&4 της Υ.Α. 91354/2017”.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα