Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
28 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο και σε άλλο ένα σουβλατζίδικο στην Ηλιούπολη

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο και σε άλλο ένα σουβλατζίδικο στην Ηλιούπολη
spot_img

Δεν υπήρχε ενημέρωση προς τους πελάτες ότι ο γύρος είναι κατεψυγμένος και όχι φρέσκος.

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προστίμου σε γνωστό σουβλατζίδικο της Ηλιούπολης, για παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΥ σχετικά με τα κατεψυγμένα προϊόντα. Συγκεκριμένα ενώ ο γύρος χοιρινό και ο γύρος κοτόπουλο είναι κατεψυγμένα, δεν υπήρχε ενημέρωση προς τον πελάτη ότι είναι κατεψυγμένα. Ο αγορανομικός έλεγχος στο σουβλατζίδικο έγινε από επιθεωρητές της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, στις 22 Μαΐου και το πρόστιμο είναι ύψους 1.000€.

Σύμφωνα με τους Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ στους τιμοκαταλόγους αναγράφονται απαραίτητα οι ακόλουθες ενδείξεις είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες φαγητών γλυκών ποτών, με τρόπο που να γίνεται αντιληπτή η διάκριση αυτή στον καταναλωτή: Το είδος των ελαίων και η χρήση τους, «Κατεψυγμένο» κατά περίπτωση, «Προμαγειρευμένο» ή «Προτηγανισμένο», κατά περίπτωση.

Είναι το δεύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται σε σουβλατζίδικο της Ηλιούπολης μέσα σε 10 ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι τσουχτερό πρόστιμο ύψους 2.500€ επέβαλε και ανακοίνωσε στις 30 Μαΐου, η Περιφέρεια Αττικής σε σουβλατζίδικο επίσης στην Ηλιούπολη. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν παράβαση του άρθρου 13 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ περί διάθεσης προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας σύμφωνα με το οποίο “προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας απαγορεύεται να διατίθενται σε χώρους ομαδικής εστίασης”.

Ακολουθεί η σημερινή ανακοίνωση επιβολής προστίμου στο σουβλατζίδικο, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι φονικές πίτσες: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της Nestle France για τον θάνατο δύο παιδιών

Η γαλλική θυγατρική εταιρεία της Nestle κατηγορείται σε μια υπόθεση με μολυσμένες πίτσες που οδήγησαν στον θάνατο δύο παιδιών, και σε σοβαρές ασθένειες άλλους 57 ανθρώπους.

Εμφιαλωμένο νερό: Οι κίνδυνοι από την έκθεση στον ήλιο – Νέα επιστημονική μελέτη

Ηλιακό φως και πλαστικό: Ο επικίνδυνος συνδυασμός για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού.

Μία “απαράδεκτη απορία”: Ενιαίος ή Σχεδόν Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων; Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Βιολόγος – Μικροβιολόγος τροφίμων και εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης σε άρθρο του στο cibum επιβεβαιώνει πως η πολιτεία δεν έχει (δυστυχώς) κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι τραγικές σε διάφορα επίπεδα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα