Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε ελληνική γαλακτοβιομηχανία για μικρότερη ποσότητα από την αναγραφόμενη σε συσκευασία τυριού

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο σε ελληνική γαλακτοβιομηχανία για μικρότερη ποσότητα από την αναγραφόμενη σε συσκευασία τυριού
spot_img

Τα προϊόντα πωλούνται από τα Lild.

Μετά από καταγγελία καταναλωτή, ελεγκτές της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διενήργησαν έλεγχο σε 8 συσκευασίες της ίδιας παρτίδας Lot 131041394D του προϊόντος «Λευκό Τυρί  ΓΑΛΠΟ, LiDL, Βάρος καθαρό: 400gr e». Ο έλεγχος των συσκευασιών τυριού έγινε σε κατάστημα της αλυσίδας Lidl και το προϊόν παρασκευάζεται από την γαλακτοβιομηχανία «LACTEA ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε.», με έδρα στους Ευζώνους Κιλκίς.

Οι επιθεωρητές βρήκαν πως συνολικά συσκευασίες ήταν ελαττωματικές καθώς είχαν καθαρό περιεχόμενο μικρότερο των 388γρ., εκ των οποίων οι 2 συσκευασίες, παρουσίασαν αρνητικό σφάλμα ανώτερο κατά δύο φορές του μεγίστου ανεκτού σφάλματος (Ονομαστική ποσότητα Qn: 400γρ, Μέγιστο Ανεκτό Σφάλμα: 12γρ, Qn- 2xΜ.Α.Σ=376γρ.).

Από τον υπολογισμό της μέσης τιμής του πραγματικού περιεχομένου προέκυψε ότι αυτή ήταν 393,9 γρ., που είναι μικρότερη από την ονομαστική τιμή περιεχομένου (400 γρ). κατά παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ «Απαιτήσεις σχετικά με την ποσότητα προσυσκευασμένων προϊόντων που φέρουν τη σήμανση “e”» της ΥΑ 91354/2017 .

Στην γαλακτοβιομηχανία επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 €.

Ο έλεγχος έγινε στις 6 Νοεμβρίου 2023 και το πρόστιμο βεβαιώθηκε στις 17 του ίδιου μήνα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο