Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2024
15.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε κρεοπωλείο γιατί δεν είχε POS – Η περίληψη επιβολής προστίμου

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο σε κρεοπωλείο γιατί δεν είχε POS - Η περίληψη επιβολής προστίμου
spot_img

Νέο πρόστιμο σε κρεοπωλείο της Κέρκυρας, ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου σε κρεοπωλείο στην Κεντρική Κέρκυρα. Μετά από έλεγχο από κλιμάκιο του Τμήματος Ελέγχου της Γενικής Δ/νσης Φορολογικών Λειτουργιών της Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν παρείχε τη δυνατότητα πληρωμής, στους πελάτες, μέσω του τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS) που διέθετε, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 65 παρ.1 του Ν.4446/16 (ΦΕΚ 240 Α΄) καθώς και των διατάξεων του άρθρου 1 και του άρθρου 8 § 2 της Υπουργικής Απόφασης 119899/23 (ΦΕΚ 7115 Β ’). Το κρεοπωλείο θα πληρώσει πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι και τον Οκτώβριο είχε επιβληθεί πρόστιμο σε κρεοπωλείο της Κέρκυρας, ύcους €3.000 για τρεις παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ): Διατήρηση και έκθεση προς πώληση στη βιτρίνα ψυγείου του κρεοπωλείου του καταστήματος, έτοιμου μη προσυσκευασμένου κιμά, απουσία πινακίδας/ετικέτας σχετικά με την τιμή και τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος και, δεν διέθετε αναρτημένη πινακίδα σε εμφανές σημείο, στο χώρο του ταμείου ή του τηρούμενου τιμοκαταλόγου στην οποία θα αναγράφει με κεφαλαία, ευανάγνωστα γράμματα : “Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ – ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)” και στην Αγγλική γλώσσα, ως εξής : “CONSUMER IS NOT OBLIGED TO RAY IF THE NOTICE OF PAYMENT (RECEIT – INVOICE) HAS NOT BEEN RECEIVED”ικά στο σημείο πώλησης ενός μη συσκευασμένου προϊόντος.

Η ανακοίνωση επιβολή προστίμου όπως αναρτήθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EUDR: Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για την εγγραφή των υπόχρεων επιχειρήσεων για βοοειδή, κακάο, καφέ, ελαιοφοίνικα, σόγια καουτσούκ και ξυλεία

Η ΕΕ παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα «Deforestation Due Diligence Registry».

Στέβια: “Πόρτα” από τη EFSA στην αύξηση της χρήσης και της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης

Η Επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας τροφίμων για την αύξηση χρήσης και πρόσληψης του γλυκαντικού στέβια.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο