Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2025
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε οινοποιία στην Πάτρα για την ετικέτα στην Μαυροδάφνη

ΑρχικήΝέαΠρόστιμο σε οινοποιία στην Πάτρα για την ετικέτα στην Μαυροδάφνη
spot_img

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου σε οινοποιία στην Πάτρα

Η διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου στην εταιρεία κρασιών “ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ACHAIOS” με έδρα στην Πάτρα στην Περιοχή Λάγγουρα για παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το προϊόν «Μαυροδάφνη Πατρών “VIN DE LIQUER” ACHAIOS», αν και περιέχει διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 10mg/L, στην επισήμανση αυτού δεν περιλαμβάνεται η σχετική υποχρεωτική ένδειξη. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Το διοξείδιο του θείου είναι ένα από τα πιο κοινά πρόσθετα στην οινοποίηση, αλλά ο Ευρωπαϊκός σχετικός κανονισμός ορίζει ότι, το κρασί πρέπει να φέρει προειδοποιητική ετικέτα ότι περιέχει θειώδη. Ένας βασικός λόγος πίσω από την προειδοποιητική ετικέτα που υποδεικνύει ότι ένα κρασί περιέχει θειώδη, είναι ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να υποστούν αλλεργική αντίδραση εξαιτίας αυτού. Παρά το γεγονός ότι επηρεάζει μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού, είναι ένας κίνδυνος για την υγεία που ωθεί τις πρόσφατες τάσεις για χαμηλότερα επίπεδα διοξειδίου του θείου που χρησιμοποιείται στην οινοποίηση.

Πριν από 3 χρόνια η  Lidl GB είχε ανακαλέσει μπύρα επειδή περιείχε διοξείδιο του θείου, το οποίο δεν αναφερόταν στην ετικέτα. “Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν αποτελεί πιθανό κίνδυνο για την υγεία οποιουδήποτε έχει ευαισθησία στο διοξείδιο του θείου ή/και στα θειώδη άλατα” είχε επισημανθεί στην ανακοίνωση ανάκλησης.

Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μέλι σε ζεστό τσάι: Ευρήματα Ελλήνων Επιστημόνων Τροφίμων για την απελευθέρωση τοξικής ουσίας

Πόσο επικίνδυνο γίνεται το μέλι όταν προστίθεται σε ζεστό τσάι; Τι έδειξαν τα επιστημονικά πειράματα από Τεχνολόγους τροφίμων του "ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ανακαλούνται 2,8 εκατομμύρια μπιφτέκια – Περιέχουν μπουλόνια από τον εξοπλισμό παραγωγής

Μπουλόνια(!) μέσα σε συσκευασμένα μπιφτέκια – Ανακαλούνται πάνω από 74.000 κιβώτια που περιέχουν εκατομμύρια μπιφτέκια

Σαλμονέλα και σε παστάκια – Επείγουσα ανάκληση μετά από δεκάδες ασθένειες

Πωλήθηκαν σε ζαχαροπλαστεία αλλά και σε χώρους όπως καφετέριες, ξενοδοχεία και εστιατόρια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα