Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
14 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο στην ΕΛΑΙΣ-UNILEVER μετά από καταγγελία, για απάτη σε προϊόν που εντοπίστηκε να πωλείται στον Σκλαβενίτη

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο στην ΕΛΑΙΣ-UNILEVER μετά από καταγγελία, για απάτη σε προϊόν που εντοπίστηκε να πωλείται στον Σκλαβενίτη
spot_img

Απορρυπαντικό της Unilever είχε πολύ πιο μικρή ποσότητα από αυτό που έγραφε η συσκευασία.

Η ανακοίνωση Περίληψης Επιβολής Προστίμου του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

- Advertisement -

Επιβάλλουμε, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 265966 (7311)/15-04-2024 απόφαση της Υπηρεσίας, στην επιχείρηση «ΕΛΑΙΣ-UNILEVER HELLAS Α.Ε.», με έδρα στην Κηφισιά Αττικής, σύμφωνα με τα άρθρα 22, 24, 25 και 26 του Ν.4177/2013 και τις παραγράφους 7 και 10 Γ. του άρθρου 7 της ΥΑ 91354/2017 «Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.», πρόστιμο 2.000€), διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 02 Απριλίου 2024 από ελεγκτές της Υπηρεσίας μας, κατόπιν καταγγελίας καταναλωτή, σε υποκατάστημα της επιχείρησης ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε, διαπιστώθηκε κατά τον μη καταστροφικό έλεγχο σε σημείο λιανικής πώλησης που έγινε σε 07 συσκευασίες του προϊόντος «Skip BLACK VELVET – 28 μεζούρες, 1,4Le», βρέθηκε ότι μία 01 συσκευασία της παρτίδας 3348PI9 ήταν ελαττωματική καθώς είχε καθαρό περιεχόμενο 1.000γρ, το οποίο είναι μικρότερο των 1.428γρ (1400ml x 1,02 gr/ml)., και παρουσίασε αρνητικό σφάλμα ανώτερο κατά δύο φορές του Μεγίστου Ανεκτού Σφάλματος (Ονομαστική ποσότητα Qn: 1.428γρ, Μ.Α.Σ.: 21,42γρ, Qn-2xΜ.Α.Σ=1.388,16γρ.), κατά παράβαση τoυ εδαφίου Γ της παραγράφου του άρθρου «Απαιτήσεις σχετικά με την ποσότητα προσυσκευασμένων προϊόντων που φέρουν τη σήμανση “e”»της ΥΑ 91354/2017 Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλήγμα στη μαφία τροφίμων: Δεκάδες συλλήψεις από Ευρωπαϊκές Αρχές σε συνεργασία με την Ιντερπόλ

Κατηγορούνται για «επιμελημένη απάτη με προϊόντα διατροφής υψηλής αξίας, όπως ακριβά τυριά και ελαιόλαδο, καθώς και εξοπλισμό κουζίνας για την παραγωγή πίτσας

Άνοιξαν “ύπουλα” τα πρώτα σουπερμάρκετ ASDA και MORRISONS στην Ελλάδα – Δείτε φωτογραφίες

Οι πρώτες αντιδράσεις Σκλαβενίτη, ΑΒ και Lidl - Η σιωπή της ΜΑΣΟΥΤΗΣ - Τα άρθρα στα βρετανικά μέσα

Τι γίνεται με τα πατατάκια; Νέα ανάκληση δημοφιλούς μάρκας

Γιατί συμβαίνουν τόσες πολλές ανακλήσεις σε πατατάκια τους τελευταίους μήνες;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα