Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο στον Σκλαβενίτη από την Περιφέρεια Αττικής

ΑρχικήΝέαΠρόστιμο στον Σκλαβενίτη από την Περιφέρεια Αττικής
spot_img

Έλεγχος των επιθεωρητών της περιφέρειας σε Σκλαβενίτη στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Πρόστιμο σε υποκατάστημα Σκλαβενίτη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επέβαλαν οι ελεγκτές της Περιφέρειες Αττικής. Στον έλεγχο, που έγινε στις 7 Νοεμβρίου, διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε πινακίδα τιμής στο ράφι για το προϊόν «αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης». To πρόστιμο ήταν 1.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι και πριν από λίγες ημέρες είχε επιβληθεί πρόστιμο στα Lidl για έλλειψη πινακίδων τιμών σε τέσσερις κωδικούς προϊόντων. Αν και το πρόστιμο για απουσία ένδειξης τιμής ανά κωδικό προϊόντος είναι 1.000 ευρώ, λόγω επανειλημμένης υποτροπής το πρόστιμο έφτασε τις 12.000 €.

Στο σχετικό άρθρο των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ αναφέρεται πως « Η πληροφορία που παρέχεται από τον έμπορο προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του προϊόντος που διατίθεται προς πώληση περιέχεται σε πινακίδες ή ετικέτες ή άλλα αντίστοιχα μέσα πληροφόρησης που είναι τοποθετημένα επί του προϊόντος ή δίπλα σε αυτό με τρόπο που να είναι άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή η σύνδεση μεταξύ της παρεχόμενης πληροφορίας και του προϊόντος…  Η πληροφορία που παρέχεται, με οποιονδήποτε τρόπο, από τον έμπορο προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του συσκευασμένου προϊόντος που διατίθεται προς πώληση περιλαμβάνει, κατ’ ελάχιστο: α) Την τιμή πώλησης ανά συσκευασία προϊόντος, β) την τιμή πώλησης ανά μονάδα μέτρησης της ποσότητας του προϊόντος και γ) την ονομασία του προϊόντος».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.

Θάνατοι από τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο

Οι τροφικές δηλητηριάσεις στα νοσοκομεία, είναι ένας υποτιμημένος αλλά υπαρκτός και σοβαρός κίνδυνος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα