ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠρόταση για φόρο στο αλάτι στη βρετανική βιομηχανία τροφίμων

Πρόταση για φόρο στο αλάτι στη βρετανική βιομηχανία τροφίμων

1 λεπτά ανάγνωσης

Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς προτείνει την εισαγωγή φόρου αλατιού που θα επωμίζεται η βιομηχανία τροφίμων

Η μείωση της ποσότητας του αλατιού που κάποια στιγμή είχε φτάσει σε κορύφωση έχει αρχίσει να επιβραδύνεται σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση για την Καρδιά BHF, η οποία απηύθυνε επείγουσα έκκληση για δράση προτρέποντας την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο εισαγωγής φόρου αλατιού, που θα επωμίζεται η βιομηχανία τροφίμων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μειώνει την ποσότητα του αλατιού που προσθέτει στα προϊόντα της.

- Advertisement -

Η BHF υποστηρίζει ότι οι πολίτες καταναλώνουν πολύ περισσότερο αλάτι από αυτό που νομίζουν ότι καταναλώνουν καθώς μεγάλη ποσότητα του αλατιού στη διατροφή εισάγεται στα τρόφιμα πριν την αγορά τους από τους καταναλωτές.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στην Αγγλία οι περισσότεροι ενήλικες καταναλώνουν περίπου 8,4 γραμμάρια αλατιού κάθε μέρα – πολύ πάνω από τη συνιστώμενη μέγιστη ποσότητα 6 γραμμάρια.

- Advertisement -

Η φιλανθρωπική οργάνωση ανέθεσε νέα ανάλυση, από την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων υγείας HealthLumen, για να αξιολογήσει τα οφέλη από το τι θα συνέβαινε εάν κάθε ενήλικας μείωνε την ημερήσια πρόσληψη στα 5g.

  • έως και 135.000 λιγότερες νέες περιπτώσεις στεφανιαίας νόσου έως το 2035.
  • Θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε 1,4 εκατομμύρια λιγότερους ανθρώπους να ζουν με υψηλή αρτηριακή πίεση το 2035.
  • 49.000 λιγότερα εγκεφαλικά πριν το 2035.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.