Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόταση για φόρο στο αλάτι στη βρετανική βιομηχανία τροφίμων

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠρόταση για φόρο στο αλάτι στη βρετανική βιομηχανία τροφίμων
spot_img

Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς προτείνει την εισαγωγή φόρου αλατιού που θα επωμίζεται η βιομηχανία τροφίμων

Η μείωση της ποσότητας του αλατιού που κάποια στιγμή είχε φτάσει σε κορύφωση έχει αρχίσει να επιβραδύνεται σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση για την Καρδιά BHF, η οποία απηύθυνε επείγουσα έκκληση για δράση προτρέποντας την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο εισαγωγής φόρου αλατιού, που θα επωμίζεται η βιομηχανία τροφίμων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μειώνει την ποσότητα του αλατιού που προσθέτει στα προϊόντα της.

Η BHF υποστηρίζει ότι οι πολίτες καταναλώνουν πολύ περισσότερο αλάτι από αυτό που νομίζουν ότι καταναλώνουν καθώς μεγάλη ποσότητα του αλατιού στη διατροφή εισάγεται στα τρόφιμα πριν την αγορά τους από τους καταναλωτές.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στην Αγγλία οι περισσότεροι ενήλικες καταναλώνουν περίπου 8,4 γραμμάρια αλατιού κάθε μέρα – πολύ πάνω από τη συνιστώμενη μέγιστη ποσότητα 6 γραμμάρια.

Η φιλανθρωπική οργάνωση ανέθεσε νέα ανάλυση, από την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων υγείας HealthLumen, για να αξιολογήσει τα οφέλη από το τι θα συνέβαινε εάν κάθε ενήλικας μείωνε την ημερήσια πρόσληψη στα 5g.

  • έως και 135.000 λιγότερες νέες περιπτώσεις στεφανιαίας νόσου έως το 2035.
  • Θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε 1,4 εκατομμύρια λιγότερους ανθρώπους να ζουν με υψηλή αρτηριακή πίεση το 2035.
  • 49.000 λιγότερα εγκεφαλικά πριν το 2035.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα