Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
24.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πτώση τιμών χονδρικής σε ορισμένα αγροτικά προϊόντα-Μειώσεις ως και 40%

ΑρχικήΝέαΠτώση τιμών χονδρικής σε ορισμένα αγροτικά προϊόντα-Μειώσεις ως και 40%
spot_img

Σε πτώση βρίσκονται οι τιμές χονδρικής σε ορισμένα βασικά αγροτικά προϊόντα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (ΚΑΑ).

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης παραθέτοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικό πίνακα με τιμές σχολιάζει: «Από την Κεντρική Αγορά ενδεικτικές τιμές βασικών προϊόντων πέρσι και εφέτος. Με σκληρή δουλειά θα έρθει το αποτέλεσμα».

Στον πίνακα περιλαμβάνονται προϊόντα όπως ντομάτες, λεμόνια, μαρούλια και πιο αναλυτικά προκύπτει ότι η χονδρική τιμή στα λεμόνια έχει υποχωρήσει έως και 31% σε σχέση με πέρυσι τον Αύγουστο και πωλούνται φέτος από 0,95 μέχρι 1,10 ευρώ το κιλό από 1,50 έως 1,60 ευρώ το κιλό που ήταν η τιμή τους πέρυσι.

Η χονδρική τιμή της ντομάτας έχει υποχωρήσει 15% και πωλούνται πλέον από 0,70 έως 1,10 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι τον Αύγουστο πωλούνταν 1,30 ευρώ το κιλό.

Η τιμή από τα μαρούλι έχει μειωθεί έως και 43%, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία εφέτος τον Αύγουστο πωλούνται στη χονδρική από 0,35 έως 0,40 ευρώ το κιλό, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα πωλούνταν 0,70 ευρώ.

Αντίστοιχη μείωση παρουσιάζουν και οι λόλες, κόκκινες και πράσινες, που πωλούνται σήμερα από 0,40 ως 0,45 ευρώ το κιλό όταν πέρυσι τέτοια εποχή είχαν από 0,70 ως 0,75 ευρώ το κιλό. Μειώθηκε δηλαδή η χονδρική τιμή έως 40%.

Σημειώνεται ότι από την Κεντρική Αγορά Αθηνών, διακινείται σημαντικό μερίδιο της εγχώριας παραγωγής φρούτων και λαχανικών, καλύπτοντας μεγάλο μέρος της ζήτησης αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών.

Πηγή: ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα