Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σ. Κεδίκογλου: Να δώσουμε στο ελληνικό μέλι την αξία που του αναλογεί

ΑρχικήΝέαΣ. Κεδίκογλου: Να δώσουμε στο ελληνικό μέλι την αξία που του αναλογεί
spot_img

Ο ΥφΑΑΤ επισκέφθηκε τη σύγχρονη μονάδα τυποποίησης μελιού εταιρίας στο ΒΙΟ.ΠΑ

Για τα τεχνολογικά εργαλεία με τα οποία θωρακίζεται το ελληνικό μέλι μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, από τα εγκαίνια σύγχρονης μονάδας τυποποίησης μελιού εταιρίας στο ΒΙΟ.ΠΑ ‘Ανω Λιοσίων.

   Συγκεκριμένα ο κ. Κεδίκογλου έκανε αναφορά στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, την Ατομική Ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητα και την ψηφιακή υπηρεσία «e-honey» που αφορά στο ισοζύγιο μελιού. «Οι νοθείες και οι ελληνοποιήσεις πλήττουν τον κλάδο», είπε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «χρωστάμε να δώσουμε στο μέλι την αξία που του αναλογεί».

   Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στάθηκε επίσης στις προσπάθειες ανάδειξης της αξίας του ελληνικού μελιού, υπογραμμίζοντας ότι «για να πετύχουμε την κατοχύρωση του ελληνικού σήματος, κινούμαστε σε δύο άξονες: τον επιστημονικό και τον αγορανομικό». Τέλος, όπως είπε, το επιστημονικό συμβούλιο που έχει συσταθεί «απαρτίζεται από κορυφαίους επιστήμονες του κλάδου όπου ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσα: πρωτόκολλο αναλύσεων που να πιστοποιεί ότι είναι ελληνικό το μέλι και την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων των 7 βασικών ειδών μελιού, όπου θα αναγράφονται στην ετικέτα». 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο