ΑρχικήΝέαΣ. Κυριακίδου: Σε κίνδυνο η επισιτιστική ασφάλεια χωρίς βιώσιμο διατροφικό σύστημα

Σ. Κυριακίδου: Σε κίνδυνο η επισιτιστική ασφάλεια χωρίς βιώσιμο διατροφικό σύστημα

1 λεπτά ανάγνωσης

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων επανέλαβε ότι ο χρόνος των χημικών φυτοφαρμάκων έχει τελειώσει

«Χωρίς βιώσιμο διατροφικό σύστημα, βάζουμε την επισιτιστική ασφάλεια σε κίνδυνο», τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Διατροφικής Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

- Advertisement -

Η ίδια σημείωσε ότι «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε λύσεις βραχυπρόθεσμα».

Παράλληλα, η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι «μαζί μπορούμε να θέσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια πορεία προς τη βιωσιμότητα», κάτι το οποίο μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για τους αγρότες, τους πολίτες και τη φύση, ενώ επανέλαβε ότι ο χρόνος των χημικών φυτοφαρμάκων έχει τελειώσει.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τρεις καταναλωτές βρήκαν νεκρά ποντίκια σε κατεψυγμένα φασολάκια της ίδιας εταιρείας – Πώς φτάνουν στα τρόφιμα και τι κινδύνους κρύβουν

Νεκρά ποντίκια σε φασολάκια ιδιωτικής ετικέτας μεγάλης αλυσίδας. Οι μικροβιολογικοί κίνδυνοι και τα μέτρα πρόληψης.

Σκάνδαλο με μπισκότα βιομηχανικού κολοσσού που εξάγει σε δεκάδες χώρες: Εντοπίστηκε πρώτη ύλη για ζωοτροφές βοοειδών

Εταιρεία με παραγωγική δυναμικότητα 500 τόνων ημερησίως στο επίκεντρο ελέγχων για χρήση πρώτης ύλης ζωοτροφών.

Τρία δημοφιλή είδη μανιταριών στο μικροσκόπιο της ANSES – Παρενέργειες και επικίνδυνοι συνδυασμοί με φάρμακα

Η ANSES προειδοποιεί για αλλεργίες, ηπατικές βλάβες και αλληλεπιδράσεις με φάρμακα από συμπληρώματα που περιέχουν τρία δημοφιλή μανιτάρια.