Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σ. Θεοδωρόπουλος: Χρειάζεται νέα συμφωνία κράτους, εργαζόμενων και εργοδοτών

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣ. Θεοδωρόπουλος: Χρειάζεται νέα συμφωνία κράτους, εργαζόμενων και εργοδοτών
spot_img

Για πρώτη φορά, η προσφορά εργασίας είναι μικρότερη από τη ζήτηση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CHIPITA FOODS, μιλώντας στο βιομηχανικό συνέδριο που διοργανώνει ο ΣΕΒ.

Για πρώτη φορά, η προσφορά εργασίας είναι μικρότερη από τη ζήτηση. Η αύξηση των αμοιβών θα οδηγούσε σε μετακίνηση των στελεχών από τη μια επιχείρηση στην άλλη αλλά δεν θα έλυνε το πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού. Χρειάζεται μια καινούργια συμφωνία κράτους, εργαζόμενων και εργοδοτών που θα εξασφαλίζει περισσότερη ευελιξία χωρίς να καταπατά τα δικαιώματα των εργαζόμενων και θα οδηγεί σε αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Αυτά ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CHIPITA FOODS, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο βιομηχανικό συνέδριο που διοργανώνει ο ΣΕΒ.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος επισήμανε την ανάγκη για ανταγωνιστικό φορο- ασφαλιστικό πλαίσιο, καθώς και βελτίωση των δομών για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου κεφαλαίου ενώ άσκησε κριτική στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, λέγοντας ότι εφαρμόζεται την περίοδο που ξένες επιχειρήσεις περιορίζουν τη φυσική παρουσία των εργαζόμενων στις εγκαταστάσεις τους. «Το μικρομάνατζμεντ δεν μπορεί να λειτουργήσει πια», ανέφερε σχετικά.

Την επιβράβευση των εργαζομένων με ευελιξία στον τόπο εργασίας, το ωράριο και την καριέρα, με μπόνους και ευκαιρίες απασχόλησης σε διαφορετικά τμήματα και ξένες χώρες ή με ένα προσωπικό “μπράβο” πρότεινε στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης ο γενικός διευθυντής της Coca Cola Hellas Σταύρος Μουρελάτος, προσθέτοντας ότι οι μισθοί και οι προαγωγές είναι ξεπερασμένα.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για τον άνθρωπο στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον ο κ. Μουρελάτος ανέφερε ότι η τεχνολογική εξέλιξη φέρνει κατάργηση θέσεων εργασίας αλλά και δημιουργία νέων, πολλές από τις οποίες δεν γνωρίζουμε σήμερα και ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε θετικά την αλλαγή.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ελληνική βιομηχανία το 2030, ο διευθύνων σύμβουλος της Βιοχάλκο Μιχάλης Στασινόπουλος ζήτησε ορθή λειτουργία της αγοράς ενέργειας και εφαρμογή του θεσμού των επιταχυνόμενων αποσβέσεων ως κίνητρο για επενδύσεις.

Ο πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Χρήστος Μπαλάσκας ανέφερε ότι υπάρχει «απίστευτος ανεκμετάλλευτος ορυκτός πλούτος στην Ελλάδα, παραγνωρισμένος για πολλά χρόνια λόγω της κακής φήμης και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του κλάδου», ωστόσο όπως είπε τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πρότεινε δε να εφαρμοστεί το παράδειγμα των Σκουριών για την αξιοποίηση των σπάνιων γαιών.

Ο Chief Technology Officer της Sunlight Group Energy Storage Δρ. Νικόλαος Τσιουβάρας ανέφερε ότι η βιομηχανία κατασκευής μπαταριών αναπτύσσεται ραγδαία στην Ευρώπη εξαιτίας κυρίως των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο γενικός διευθυντής Στρατηγικής της Motor Oil Γεώργιος Τριανταφύλλου σημείωσε ότι ο όμιλος μετασχηματίζεται σε πολυενεργειακό πάροχο ενώ αναφέρθηκε στις επενδύσεις που δρομολογούνται στον τομέα του υδρογόνου και της δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα.

Ο Co-CEO της ELPEN και μέλος του ΔΣ ΣΕΒ Θεόδωρος Τρύφων, ανέφερε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί το 10% της ευρωπαϊκής και στόχος την επόμενη 4ετία είναι να καλύπτει το 70% των αναγκών της εγχώριας αγοράς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο