Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλάτα λαχανικών με τεχνολογία CRISP – Το πρώτο τρόφιμο που παρασκευάζεται με τεχνολογία CRISPR στην αγορά των ΗΠΑ 

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΣαλάτα λαχανικών με τεχνολογία CRISP - Το πρώτο τρόφιμο που παρασκευάζεται με τεχνολογία CRISPR στην αγορά των ΗΠΑ 
spot_img

Αφαιρέθηκε η πικρή γεύση και προστέθηκε θρεπτική αξία.

Η Pairwise, μια πρωτοποριακή startup τροφίμων, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του προϊόντος, Conscious™ Greens, με την επωνυμία Conscious Foods. Το προϊόν είναι το πρώτο τρόφιμο που εισήχθη στις ΗΠΑ που αναπτύχθηκε με την τεχνολογία CRISPR.

Το CRISPR είναι μια τεχνική επεξεργασίας γονιδίων που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση αλλαγών στο DNA ενός φυτού, θάμνου ή δέντρου, για την ανάδειξη των επιθυμητών θρεπτικών χαρακτηριστικών ή για τη μείωση των ανεπιθύμητων στοιχείων. Αν και Ορισμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να αποδυναμώσει την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων, το CRISPR επιτρέπει στα προϊόντα να επιδιώκουν ετικέτες μη ΓΤΟ και στους παραγωγούς να παρακάμψουν τους κανονισμούς για τους ΓΤΟ. 

Η Pairwise  δημιούργησε ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών από τα οποία αφαίρεσε την πικρή γεύση προσθέτοντας ταυτόχρονα θρεπτική αξία. Πρόκειται για το πρώτο προϊόν μικτών λαχανικών που χρησιμοποιείται αυτή η τεχνολογία. Τα φυλλώδη χόρτα του Pairwise προέρχονται από πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χόρτα Brassica juncea  (χόρτα μουστάρδας) και αποτελούν μέρος της ίδιας οικογένειας λαχανικών με τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι και το λάχανο. Με πολυτελή μωβ και βαθυπράσινα φύλλα, τα Conscious Greens έχουν υπέροχη γεύση, τόσο σε σαλάτα όσο και μαγειρεμένα σε ορεκτικό. 

«Είμαστε περήφανοι που φέρνουμε το πρώτο προϊόν διατροφής CRISPR στις ΗΠΑ. Επιδιώξαμε να λύσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα – ότι τα περισσότερα μαρούλια δεν είναι πολύ θρεπτικά και ότι άλλα είδη χόρτων είναι πολύ πικρά ή πολύ δύσκολα για κατανάλωση. Χρησιμοποιώντας το CRISPR, καταφέραμε να βελτιώσουμε νέους τύπους θρεπτικών λαχανικών για να τα κάνουμε πιο επιθυμητά για τους καταναλωτές και το κάναμε στο ένα τέταρτο του χρόνου των παραδοσιακών μεθόδων αναπαραγωγής», δήλωσε ο Haven Baker, συνιδρυτής και Chief Business της Pairwise.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο