Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σχολικά γεύματα: Ο πιο οικονομικός τρόπος για να τερματιστεί η πείνα έως το 2030

ΑρχικήΝέαΣχολικά γεύματα: Ο πιο οικονομικός τρόπος για να τερματιστεί η πείνα έως το 2030
spot_img

Σήμερα, ένας στους εννέα ανθρώπους αντιμετωπίζει πείνα, καθιστώντας την επισιτιστική ανασφάλεια μεταξύ των μεγαλύτερων προκλήσεων παγκοσμίως.

Η επισιτιστική ανασφάλεια είναι ιδιαίτερα καταστροφική για τα παιδιά, καθώς η ασυνεπής πρόσβαση στη διατροφή μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στη σωματική και γνωστική ανάπτυξή τους. Το Παγκόσμιο Δίκτυο FoodBanking εκτιμά ότι η προστασία των παιδιών τις πρώτες 8.000 ημέρες της ζωής είναι απαραίτητη για τον τερματισμό της πείνας έως το 2030.

Τα προγράμματα διατροφής στις σχολικές περιοχές και κοινότητες, θεωρείται ότι είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου. Η σύνοδος κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τα συστήματα τροφίμων, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ανέδειξε περαιτέρω τη σημασία τους ως ένα κρίσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πείνας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία Kellogg και η ενημερωτική ιστοσελίδα Insider πραγματοποίησαν την ψηφιακή εκδήλωση με θέμα «Feeding the Future». Με οικοδέσποινα την Kim Sundy, ανώτερη διευθύντρια για την παγκόσμια βιωσιμότητα στην Kellogg, οι συζητήσεις περιστρέφονταν γύρω από λύσεις για την υποστήριξη της επισιτιστικής ασφάλειας της παιδικής ηλικίας, τη σημασία των προγραμμάτων σχολικής σίτισης και τον τρόπο με τον οποίο οι σεφ και οι επιστήμονες που ασχολούνται με την καινοτομία μπορούν να επηρεάσουν τα βιώσιμα συστήματα τροφίμων.

“Όλοι μας – όχι μόνο οι σεφ, αλλά όλοι μας σε αυτόν τον πλανήτη – πρέπει να κλίνουμε περισσότερο σε καλύτερα συστήματα τροφίμων και να τα υποστηρίζουμε”, δήλωσε ο σεφ Arthur Potts Dawson. “Όλοι μας, ως καταναλωτές, πρέπει να λέμε στους ανθρώπους που παράγουν τα τρόφιμά μας, παρακαλούμε να τα κάνετε καλύτερα”.

Άλλοι ομιλητές ήταν ο Andy Du Plessis, διευθύνων σύμβουλος της FoodForward SA, και ο Joshua Williams, ιδρυτής του: Ταΐζοντας Χιλιάδες Πεινασμένες Ψυχές.

“Η αλλαγή ξεκινά με τον εαυτό σου”, είπε ο Williams. “Εάν θέλετε να αρχίσετε να αλλάζετε τον κόσμο, πρέπει να αλλάξετε τον εαυτό σας, την προοπτική σας για τον κόσμο και να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο νομίζετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους”.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα