Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε αυτό το τρόφιμο που έκοψε οφείλει την υγεία του ο διάσημος 98χρονος παρουσιαστής David Attenborough

ΑρχικήΝέαΣε αυτό το τρόφιμο που έκοψε οφείλει την υγεία του ο διάσημος 98χρονος παρουσιαστής David Attenborough
spot_img

Ο φυσιοδίφης έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη διατροφή του και πώς αυτή συνδέεται με την καλή του υγεία.

Ο Sir David Attenborough, ο οποίος γιόρτασε τα 98α γενέθλιά του τον Μάιο, αποδίδει την καλή του υγεία σε μερικές διατροφικές αλλαγές. Ο αγαπημένος παρουσιαστής και φυσιοδίφης, διάσημος για τα συναρπαστικά ντοκιμαντέρ του BBC, έχει μειώσει την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, αλλά δεν έχει γίνει εντελώς χορτοφάγος.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Sun το 2017, είπε: «Δεν έχω ξανακάνει ποτέ κάτι τέτοιο: «Έχω σίγουρα αλλάξει τη διατροφή μου. Όχι με έναν μεγάλο δραματικό τρόπο. Αλλά δεν νομίζω ότι έχω φάει κόκκινο κρέας εδώ και μήνες». Πρόσθεσε: «Τρώω τυρί, πρέπει να πω, και τρώω ψάρι. Αλλά σε γενικές γραμμές, έχω γίνει πολύ πιο χορτοφάγος τα τελευταία χρόνια απ’ ό,τι πίστευα ότι θα γινόμουν ποτέ».

Τα σχόλιά του έρχονται την ώρα που επιστημονικές μελέτες εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την επίδραση του κόκκινου κρέατος σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Νωρίτερα φέτος, ερευνητές του Χάρβαρντ εντόπισαν μια «σημαντική σχέση» μεταξύ του «αιμικού σιδήρου» που βρίσκεται στο μοσχάρι, το αρνί, το συκώτι και ορισμένα ψάρια και του αυξημένου κινδύνου διαβήτη τύπου 2.

Οι καθηγητές Frank Hu και Fredrick J. Stare, αντίστοιχοι συγγραφείς της μελέτης, τόνισαν: «Η μελέτη αυτή υπογραμμίζει τη σημασία των υγιεινών διατροφικών επιλογών στην πρόληψη του διαβήτη. Η μείωση της πρόσληψης αιμικού σιδήρου, ιδίως από το κόκκινο κρέας, και η υιοθέτηση μιας πιο φυτικής διατροφής μπορεί να είναι αποτελεσματικές στρατηγικές για τη μείωση του κινδύνου διαβήτη».

Επιπλέον, το NHS συνιστά τον περιορισμό της κατανάλωσης επεξεργασμένου και κόκκινου κρέατος, καθώς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου. Η καθοδήγηση του οργανισμού υγείας αναφέρει: «Το επεξεργασμένο κρέας μπορεί επίσης να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης».

«Εάν σήμερα τρώτε περισσότερα από 90 γραμμάρια (μαγειρεμένο βάρος) κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα, συνιστάται να το μειώσετε στα 70 γραμμάρια. Το κόκκινο κρέας περιλαμβάνει το μοσχάρι, το αρνί, το αρνί, το πρόβατο, το χοιρινό, το μοσχάρι, το ελάφι και το κατσίκι».

Παρά το γεγονός ότι ακολουθεί υγιεινή διατροφή, ο Sir David φέρεται να εξομολογήθηκε στον Anderson Cooper σε συνέντευξή του το 2021 ότι ανησυχεί για τη γνωστική έκπτωση, με την προοπτική να γίνει «αβοήθητος» λόγω μιας πάθησης όπως το Αλτσχάιμερ να είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του.

Παρ’ όλα αυτά, δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, συνεχίζοντας να παρέχει την εμβληματική του αφήγηση για τα ντοκιμαντέρ του BBC για την άγρια φύση παρά το πέρασμα του χρόνου.

https://www.express.co.uk/showbiz/tv-radio/1972830/david-attenborough-diet-change-aging

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο