Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε ισχύ η ετικέτα “Shrinkflation” στα σουπερμάρκετ της Γαλλίας

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣε ισχύ η ετικέτα “Shrinkflation” στα σουπερμάρκετ της Γαλλίας
spot_img

Σε όλα τα προϊόντα στα οποία έχει μειωθεί η ποσότητα χωρίς να μειωθεί η τιμή, υπάρχει ετικέτα “Shrinkflation”.

Από την 1η Ιουλίου όλοι οι λιανοπωλητές της Γαλλίας είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν στα προϊόντα, στα οποία έχει μειωθεί η ποσότητα ενώ η τιμή παρέμεινε ίδια, τη ετικέτα “Shrinkflation”.

Η υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου και εφαρμόζεται ήδη από την αρχή της Εβδομάδας με εξαίρεση τα καταστήματα με επιφάνεια μικρότερη από 400 m². Επίσης η απόφαση αφορά προϊόντα που διατίθενται σε σταθερή ποσότητα.

Οι παραβιάσεις του νέου κανόνα θα μπορούσαν να επιφέρουν πρόστιμο 3.000 ευρώ για ένα άτομο – για παράδειγμα τον διευθυντή ενός καταστήματος – και έως και 15.000 ευρώ για μια εταιρεία.

Το γαλλικό σούπερ μάρκετ Carrefour, το οποίο έχει επικριθεί στο παρελθόν για συρρίκνωση του πληθωρισμού, είπε πρόσφατα στο BFM Business ότι δεν θα χρειαστούν τα αυτοκόλλητα στα καταστήματά του.

«Για να καταπολεμήσει τη συρρίκνωση του πληθωρισμού και να μην τιμωρήσει τους πελάτες, ο όμιλος έχει εφαρμόσει μια στρατηγική που στοχεύει στον εντοπισμό τυχόν προϊόντων που επηρεάζονται από αυτή την πρακτική, έτσι ώστε η τιμή τους να μπορεί να διορθωθεί εκ των προτέρων με τους προμηθευτές και την τιμολογιακή πολιτική του», δήλωσε στο BFM εκπρόσωπος της Carrefour.

Άλλα σουπερμάρκετ όπως το Système U και το Leclerc, έχουν εκφράσει την διαφωνία τους με τον νέο κανόνα, δηλώνοντας ότι η ετικέτα θα έπρεπε να είναι υποχρέωση των προμηθευτών και όχι των σουπερμάρκετ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο