ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣε ισχύ η ετικέτα “Shrinkflation” στα σουπερμάρκετ της Γαλλίας

Σε ισχύ η ετικέτα “Shrinkflation” στα σουπερμάρκετ της Γαλλίας

[yoast_reading_time]

Σε όλα τα προϊόντα στα οποία έχει μειωθεί η ποσότητα χωρίς να μειωθεί η τιμή, υπάρχει ετικέτα “Shrinkflation”.

Από την 1η Ιουλίου όλοι οι λιανοπωλητές της Γαλλίας είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν στα προϊόντα, στα οποία έχει μειωθεί η ποσότητα ενώ η τιμή παρέμεινε ίδια, τη ετικέτα “Shrinkflation”.

- Advertisement -

Η υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου και εφαρμόζεται ήδη από την αρχή της Εβδομάδας με εξαίρεση τα καταστήματα με επιφάνεια μικρότερη από 400 m². Επίσης η απόφαση αφορά προϊόντα που διατίθενται σε σταθερή ποσότητα.

Οι παραβιάσεις του νέου κανόνα θα μπορούσαν να επιφέρουν πρόστιμο 3.000 ευρώ για ένα άτομο – για παράδειγμα τον διευθυντή ενός καταστήματος – και έως και 15.000 ευρώ για μια εταιρεία.

- Advertisement -

Το γαλλικό σούπερ μάρκετ Carrefour, το οποίο έχει επικριθεί στο παρελθόν για συρρίκνωση του πληθωρισμού, είπε πρόσφατα στο BFM Business ότι δεν θα χρειαστούν τα αυτοκόλλητα στα καταστήματά του.

«Για να καταπολεμήσει τη συρρίκνωση του πληθωρισμού και να μην τιμωρήσει τους πελάτες, ο όμιλος έχει εφαρμόσει μια στρατηγική που στοχεύει στον εντοπισμό τυχόν προϊόντων που επηρεάζονται από αυτή την πρακτική, έτσι ώστε η τιμή τους να μπορεί να διορθωθεί εκ των προτέρων με τους προμηθευτές και την τιμολογιακή πολιτική του», δήλωσε στο BFM εκπρόσωπος της Carrefour.

Άλλα σουπερμάρκετ όπως το Système U και το Leclerc, έχουν εκφράσει την διαφωνία τους με τον νέο κανόνα, δηλώνοντας ότι η ετικέτα θα έπρεπε να είναι υποχρέωση των προμηθευτών και όχι των σουπερμάρκετ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κόκκινος συναγερμός για τον Ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική: 23 νέα κρούσματα σε μία εβδομάδα και 6 νεκροί (πίνακες)

Ραγδαία αύξηση μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφει ο ΕΟΔΥ – 54 ασθενείς εμφάνισαν προσβολή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, ενώ 20 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι 8 σε ΜΕΘ

Η Ελλάδα ενημερώθηκε για κίνδυνο αλλαντίασης από κονσέρβα χοιρινού – Προκάλεσε προβλήματα υγείας σε καταναλωτή (μάρκα και φωτογραφία)

Χοιρινό πατέ με Clostridium botulinum εντοπίστηκε στην Τσεχία, με την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ενημερώθηκαν μέσω του RASFF.

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.