Οι υπάλληλοι αρχικά υποστήριξαν ότι επρόκειτο για σπόρους κύμινου αλλά δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν γιατί οι σπόροι κυμίνου είχαν και… πόδια!
Η εταιρεία σιδηροδρόμων της Ινδίας Southern Railway διέταξε το Σάββατο έρευνα, μετά από ένα viral βίντεο με έντομα να επιπλέουν στις φακές που προσφέρθηκαν στους επιβάτες του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Tirunelveli- Chennai Vande Bharat.
Στο βίντεο ένας επιβάτης ισχυρίζεται ότι επιβιβάστηκε στο τρένο στις 6 το πρωί και τους προσφέρθηκε φαγητό στις 7.30. Όταν βρήκε μικρά έντομα να επιπλέουν στο σαμπάρ (ένα δημοφιλές πιάτο της Νότιας Ινδίας (νταλ), το οποίο φτιάχνεται από φακές, μπιζέλια, φασόλια μουνγκ ή ρεβίθια), απευθύνθηκε στα μέλη του πληρώματος, τα οποία αρχικά υποστήριξαν ότι επρόκειτο για σπόρους κύμινου.
Δείτε ακόμη: Βρετανικά τυριά: Πήγαιναν για διεθνές βραβείο αλλά κόλλησαν στo τελωνείo
Όταν δεν μπορούσαν, βέβαια, να δικαιολογήσουν γιατί οι σπόροι κυμίνου είχαν και… πόδια εντόμων, προσπάθησαν να αποσιωπήσουν το θέμα. Οι επιβάτες όμως ήταν ήδη έξαλλοι καθώς είχαν πληρώσει 200 ρουπίες ανά επιβάτη για φαγητό, και απαιτούσαν αν είναι τουλάχιστον καλής ποιότητας»!
Ο επιβάτης βιντεοσκόπησε όλο το περιστατικό με τη βοήθεια συνεπιβατών και το δημοσίευσε στα social media. Οι αξιωματούχοι των σιδηροδρόμων είπαν ότι διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό και πρόσθεσαν ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον προμηθευτή ο οποίος προσλήφθηκε πρόσφατα από την σιδηροδρομική εταιρεία και αντιμετωπίζει πρόστιμο που ξεπερνά τις 50.000 ρούπιες.
- Δείτε ακόμη: Βιολογικά καρότα σκότωσαν έναν άνθρωπο και προκάλεσαν 39 τροφικές δηλητηριάσεις
- Δείτε ακόμη:Επείγουσα ανάκληση σε vegan λουκάνικα – Περιέχουν συνδετήρες αλουμινίου!
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.