Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σεξισμός στις κουζίνες εστιατορίων – Καταγγελίες από 70 γυναίκες σεφ στη Βρετανία

70 γυναίκες σεφ καταγγέλλουν με επιστολή τους τον σεξισμό στις κουζίνες και «την αξιοθρήνητη αντιπροσώπευση» των γυναικών στα βραβεία του οδηγού Michelin

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΣεξισμός στις κουζίνες εστιατορίων - Καταγγελίες από 70 γυναίκες σεφ στη Βρετανία
spot_img

70 γυναίκες σεφ καταγγέλλουν με επιστολή τους τον σεξισμό στις κουζίνες και «την αξιοθρήνητη αντιπροσώπευση» των γυναικών στα βραβεία του οδηγού Michelin

Έβδομήντα γυναίκες σεφ και εργαζόμενες στην εστίαση στη Βρετανία συνέταξαν μία ανοικτή επιστολή για να καταγγείλουν τον σεξισμό στις κουζίνες, ενώ ζητούν να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών σε θέσεις ευθύνης στη γαστρονομία.

- Advertisement -

Αυτή η επιστολή δημοσιεύτηκε ως απάντηση σε μία συνέντευξη του σεφ Τζέισον Άθερτον, ενός βραβευμένου με αστέρι Μισελέν μάγειρα, στους Times χθες, όπου διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει δει» φαινόμενα σεξισμού στις κουζίνες.

Οι υπογράφουσες την επιστολή, η οποία άρχισε να κυκλοφορεί την Τετάρτη, δηλώνουν «σοκαρισμένες» από αυτές τις δηλώσεις. «Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε σιωπηλές», γράφουν, καταγγέλλοντας επίσης «την αξιοθρήνητη αντιπροσώπευση» των γυναικών στα βραβεία του οδηγού Michelin για το Ηνωμένο Βασίλειο που απονεμήθηκαν τη 10η Φεβρουαρίου.

«Ο σεξισμός υπήρξε και παραμένει ένα διάχυτο πρόβλημα στον τομέα μας», υπογραμμίζουν. Αυτό έχει ως συνέπεια να «μειώνεται η προοπτική και η συμβολή αναρίθμητων ταλαντούχων γυναικών» στις βρετανικές κουζίνες.

Επίσης, καταγγέλλουν «ανάρμοστα σχόλια και συμπεριφορές», όπως και «ανισότητα στις προαγωγές».

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, «μονάχα δύο γυναίκες» τιμήθηκαν με αστέρια Μισελέν. «Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των γυναικείων ταλέντων στους κόλπους του κλάδου», επισημαίνουν οι γυναίκες σεφ.

Η κατάσταση δεν θα μπορούσε να αλλάξει παρά μόνο με «έναν τρόπο», σύμφωνα με τις ίδιες, «αντιμετωπίζοντας την έλλειψη γυναικών και ατόμων προερχόμενων από μειονότητες σε θέσεις ευθύνης».

Μεταξύ των υπογραφουσών βρίσκονται σύμφωνα με τους Times και την Telegraph οι σεφ με έδρα το Λονδίνο Σάλι Άμπε, του εστιατορίου The Pem, Ντάρα Κλάιν, σεφ του Tiella, όπως και Έλεν Γκράχαμ, διευθύντρια του Bubala.

Ο οδηγός Michelin αναγνώρισε ότι «τα έμφυλα στερεότυπα (ήταν) βαθιά ριζωμένα» στη γαστρονομία. «Οι επιλογές μας δυστυχώς το αντικατοπτρίζουν», συμπλήρωσε σε μια δήλωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το φύλο ενός σεφ δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ ένα κριτήριο επιλογής για τους επιθεωρητές μας», υπογράμμισε ο γνωστός οδηγός, διαβεβαιώνοντας ότι έχει «επίγνωση της ευθύνης (του) στην προώθηση της διαφορετικότητας.

Σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία, περίπου το 25% των 203.700 σεφ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι γυναίκες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα