ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΣεξισμός στις κουζίνες εστιατορίων - Καταγγελίες από 70 γυναίκες σεφ στη Βρετανία

Σεξισμός στις κουζίνες εστιατορίων – Καταγγελίες από 70 γυναίκες σεφ στη Βρετανία

70 γυναίκες σεφ καταγγέλλουν με επιστολή τους τον σεξισμό στις κουζίνες και «την αξιοθρήνητη αντιπροσώπευση» των γυναικών στα βραβεία του οδηγού Michelin

3 λεπτά ανάγνωσης

70 γυναίκες σεφ καταγγέλλουν με επιστολή τους τον σεξισμό στις κουζίνες και «την αξιοθρήνητη αντιπροσώπευση» των γυναικών στα βραβεία του οδηγού Michelin

Έβδομήντα γυναίκες σεφ και εργαζόμενες στην εστίαση στη Βρετανία συνέταξαν μία ανοικτή επιστολή για να καταγγείλουν τον σεξισμό στις κουζίνες, ενώ ζητούν να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών σε θέσεις ευθύνης στη γαστρονομία.

- Advertisement -

Αυτή η επιστολή δημοσιεύτηκε ως απάντηση σε μία συνέντευξη του σεφ Τζέισον Άθερτον, ενός βραβευμένου με αστέρι Μισελέν μάγειρα, στους Times χθες, όπου διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει δει» φαινόμενα σεξισμού στις κουζίνες.

Οι υπογράφουσες την επιστολή, η οποία άρχισε να κυκλοφορεί την Τετάρτη, δηλώνουν «σοκαρισμένες» από αυτές τις δηλώσεις. «Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε σιωπηλές», γράφουν, καταγγέλλοντας επίσης «την αξιοθρήνητη αντιπροσώπευση» των γυναικών στα βραβεία του οδηγού Michelin για το Ηνωμένο Βασίλειο που απονεμήθηκαν τη 10η Φεβρουαρίου.

- Advertisement -

«Ο σεξισμός υπήρξε και παραμένει ένα διάχυτο πρόβλημα στον τομέα μας», υπογραμμίζουν. Αυτό έχει ως συνέπεια να «μειώνεται η προοπτική και η συμβολή αναρίθμητων ταλαντούχων γυναικών» στις βρετανικές κουζίνες.

Επίσης, καταγγέλλουν «ανάρμοστα σχόλια και συμπεριφορές», όπως και «ανισότητα στις προαγωγές».

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, «μονάχα δύο γυναίκες» τιμήθηκαν με αστέρια Μισελέν. «Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των γυναικείων ταλέντων στους κόλπους του κλάδου», επισημαίνουν οι γυναίκες σεφ.

Η κατάσταση δεν θα μπορούσε να αλλάξει παρά μόνο με «έναν τρόπο», σύμφωνα με τις ίδιες, «αντιμετωπίζοντας την έλλειψη γυναικών και ατόμων προερχόμενων από μειονότητες σε θέσεις ευθύνης».

Μεταξύ των υπογραφουσών βρίσκονται σύμφωνα με τους Times και την Telegraph οι σεφ με έδρα το Λονδίνο Σάλι Άμπε, του εστιατορίου The Pem, Ντάρα Κλάιν, σεφ του Tiella, όπως και Έλεν Γκράχαμ, διευθύντρια του Bubala.

Ο οδηγός Michelin αναγνώρισε ότι «τα έμφυλα στερεότυπα (ήταν) βαθιά ριζωμένα» στη γαστρονομία. «Οι επιλογές μας δυστυχώς το αντικατοπτρίζουν», συμπλήρωσε σε μια δήλωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το φύλο ενός σεφ δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ ένα κριτήριο επιλογής για τους επιθεωρητές μας», υπογράμμισε ο γνωστός οδηγός, διαβεβαιώνοντας ότι έχει «επίγνωση της ευθύνης (του) στην προώθηση της διαφορετικότητας.

Σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία, περίπου το 25% των 203.700 σεφ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι γυναίκες.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην τον αγοράζετε»: 5.000 αφίσες στο μετρό του Λονδίνου καλούν τους καταναλωτές να μην αγοράζουν σολομό

Εκστρατεία κατά της εντατικής εκτροφής σολομού καταγγέλλει παράσιτα, χημικές θεραπείες και τεχνητό χρωματισμό των ψαριών.

Το κόλπο με τη σάλτσα που κάνει ένα γεύμα να φαίνεται πιο υγιεινό

Νέα επιστημονική μελέτη δείχνει πώς η τοποθέτηση της σάλτσας επηρεάζει την αντίληψη για την υγιεινή αξία του φαγητού.

Σκλαβενίτης, Lidl, ΑΒ, My Market, Μασούτης: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν στη μάχη των δισεκατομμυρίων

Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στην αγορά των σούπερ μάρκετ και ποιες αλυσίδες ενισχύουν την κερδοφορία τους.